Yaşam
  • 26.7.2009 16:27

ÖLDÜKTEN 45 DAKİKA SONRA DİRİLDİ!..

Adana'da evinde geçirdiği kriz sonucu kalbi yaklaşık 45 dakika duran genç, götürüldüğü hastanede yeniden hayata döndü.

FATİH KEÇE-YUSUF KOYUN /ADANA

Merkez Sarıçam ilçesinde oturan ve kardeşleriyle ile birlikte tekstil işiyle uğraşan Serhan Y. (34) ekonomik kriz nedeniyle işleri bozulunca borçlanmak zorunda kaldı. Borçlarını ödeyemeyince sıkıntıya düşen evli ve 2 çocuk babası Serhan Y.'nin sağlık sorunları ortaya çıkmaya başladı.

Serhan Y., 10 gün önce evinde yemek yedikten sonra kalp krizi geçirdi. Kısa süre sonra eve gelen eşi tarafından cansız halde bulunan Serhan Y. haber verilmesi üzerine arkadaşları ve komşularının yardımıyla özel bir hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye geldiğinde kalbi durduğu anlaşılan Serhan Y.'ye müdahale edildi. Yapılan müdahale sonucu kalbi çalışmaya başlayan Serhan'ın Y.'nin bir süre sonra kalbi yeniden durdu. Ancak doktorlar son bir müdahale ile Serhan'ı tekrar hayata döndürdü. Ancak Serhan Y. şu anda hastanede yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Ailesi 10 gündür Serhan Y.'nin tekrar hayata dönmesine seviniyor ve büyük bir umutlu ayağa kalkacağı günü bekliyor. Kardeşiyle birlikte tekstil atölyesi işleten Güney Y. (35) her gün hastaneye giderek kardeşi hakkında doktorlardan bilgi alıyor.

Güney Y. kendisinin ve ailesinin yaşadığı o korku dolu anları gözleri dolarak anlatırken, "Kardeşim akşam evde yemek yedikten sonra meyve yemiş ve uzanmış. Eşi daha sonra yanından ayrılmış. Tekrar yanına geldiğinde kardeşimin gözlerinin açık kafasının düşmüş olduğunu görüyor. Hemen komşularını çağırıyor. Komşularından biri kalp masajı yapmayı biliyormuş. Biraz kalp masajı yapıyor ama kalbi durmuş nabzı atmıyor. Hemen hastaneye götürüyorlar. Burada müdahale edilmeye başlanıyor" diye konuştu.

Hastaneye gelirken kendisine haber verildiğini ve hemen hastaneye gittiğini anlatan Güney Y. "Hastaneye gelmeden önce kardeşimin kalbi durmuş. Doktorlar hemen müdahale etmeye başladı. Yaklaşık 45 dakika filen kalbi durmuş. Doktorların bana verdiği bilgiye göre 3 kez elektroşokla duran kalbi çalıştırıyorlar ama tekrar duruyor. Ondan sonra doktorlar son bir kez daha müdahale ediyorlar. Biraz bekleyip tam ümidi kesmişken kardeşim kıpırdamaya başlıyor. Kendiliğinden kendine geliyor. Kalbi yeniden atarak dünyaya yeniden geliyor" dedi.

Kardeşinin öldü denirken yeniden dünyaya geldiğini çok sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Güney Y., "Kardeşim tekstil işinde biraz borçlandığımız için kafayı takmıştı. Bu nedenle kalp krizi geçirdi. Kriz nedeniyle durumumuz kötü olmuştu. Ama sağlımıza bir şey olmasın. Kardeşim ölümden döndü buna seviniyoruz. Ancak halen yoğun bakımda. Biraz kendine geldi. Kafasını gözünü oynatıyor. Ancak herhangi bir ihtimale karış yoğun bakımda tutuyorlar. Bu duruma bile çok seviniyoruz" diye konuştu.

Hastane yetkilileri de Serhan Y.'nin hastaneye geldiğinde kalbinin durmuş olduğunu, yapılan müdahale ile tekrar kalbinin atmaya başladığını ve hayata döndüğünü, şuan hastanenin yoğun bakım ünitesinde yattığını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER