Asayiş
  • 13.5.2013 11:45

Öldürdüğü adamın kanını içip cesedini yaktı!

ANKARA - Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından hazırlanan ve Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 7 Nisan 2013'te, Emniyet Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Hastanesi arkasındaki tren raylarında, kimliği tespit edilemeyen bir erkek cesedinin yanmış halde bulunması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
     Olayın ardından çevrede araştırma yapan güvenlik güçlerinin gözaltına aldığı şüpheli Kürşat A'nın, suçunu itiraf ettiği ifade edilen iddianamede, şüphelinin beyanlarına yer verildi.
     "Kasten adam öldürme" suçundan hapis yatarken, "6352 Sayılı Denetimli Serbestlik Kanunu"ndan yararlanarak yakın zamanda cezaevinden çıktığını kaydeden Kürşat A, şunları anlattı:
     "Cezaevine girmeden önce bali çekiyordum, olay günü de aldım. Hastanenin arkasından tren yolunu takiben yürürken, pet şişe toplayan bir şahısla karşılaştım ve 1 lira istedim. Şahıs, parayı vermeyip küfür edince, ben de karşılık verdim. Bunun üzerine bana saldıran şahsı, yanımda bulunan maket bıçağıyla korkutmak istedim. Şahıs elime doğru hamle yapınca, ben de bıçağı vurdum. Kaç defa vurduğumu bilmiyorum, yere düşünce de emerek kanını içtim."
     Maktulün üzerinde bulunan eşofmanları çıkararak kendisinin giydiğini belirten Kürşat A, "Cebinden çıkan 3 lira ile çakmağı aldım. Sonra, topladığı pet şişeler ve çevreden bulduğum kağıtlarla cesedi yaktım ve olay yerinden ayrıldım"
     Olay yeri tespit tutanağı, görüntüler, otopsi raporu ve beyanlar incelendiğinde, şüpheli hakkında kamu davası açılacak yeterli delillere ulaşıldığı ifade edilen iddianamede, Kürşat A'nın, "canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
     "Yağma" suçundan da 10 yıla kadar hapsi talep edilen zanlının, üzerindeki eşyalar adli emanete alındı.
     Kürşat A, gelecek günlerde hakim karşısına çıkacak.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:23

İLGİLİ HABERLER