Asayiş
  • 9.5.2013 17:53

Öldürdükleri kadın tanınmasın diye asit dökmüşler!

ESKİŞEHİR'de 37 yaşındaki Emine Avcı ile 34 yaşındaki sevgilisi Recep Ün, 40 yaşındaki Sevil Sağlık'ı başına satırla vurup, yastıkla boğarak öldürmek suçundan yargılanıyor. Sanıkların, parmak izlerinin kaybolması için öldürdükleri kadının üzerine asit döktükleri belirtildi.

Olay, Kurtuluş Mahallesi Ziyapaşa Caddesi'nde 28 Eylül 2012 tarihinde meydana geldi. Sevil Sağlık, daha önceden eşi İlhan Sağlık ile birlikte olan Emine Avcı'nın evine gitti. Sevil Sağlık, zaman zaman evine gidip sohbet ettiği Emine Avcı ile akşam saatlerinde mutfakta börek yaparken içeriye Avcı'nın bir oto tamircide çalışan sevgilisi Recep Ün girdi.

İKİ KİŞİYİ İDARE EDİYORSUN DEYİNCE TARTIŞMA ÇIKTI

Bir süre sonra Sevil Sağlık, Emine Avcı'ya "Sen iki kişiyi de idare ediyorsun. Recep ve eşim İlhan ile birliktesin" diye konuşunca aralarında tartışma çıktı. Recep Ün, Sevil Sağlık'a tokat attı. Ün, yere düşen Sağlık'ı anten kablosuyla boğmaya çalıştı. Baygınlık geçiren Sevil Sağlık bir süre sonra ayılıp bağırmaya başlayınca Recep Ün ile Emine Avcı, kırlent adı verilen yastıkla Sevil Sağlık'ı boğup satırla kafasına vurarak öldürdü.

ASİT DÖKÜLDÜ

Sevil Sağlık'ın parmağındaki altın yüzüğü, cüzdan ve cep telefonunu alan Recep Ün ile Emine Avcı, bir çuval içerisine koydukları Sevil Sağlık'ın cesedini merkeze bağlı Sarısungur Köyü yakınlarındaki boş araziye götürdü. Sanıklar kendi parmak izlerinin kaybolması için de cesedin üzerine asit döktü.

CESEDİ 3 GÜN SONRA BULUNDU

Eşinin gece eve gelmemesi ve telefonunun kapalı olması üzerine İlhan Sağlık polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Sevil Sağlık'ın çuval içerisindeki cesedi 3 gün sonra 1 Ekim 2012 tarihinde merkeze bağlı Sarısungur Köyü yakılarında köylüler tarafından bulunarak jandarma yetiklilerine bildirildi. Jandarma ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda olayın sanıkları Emine Avcı ve Recep Ün'ü yakaladı. Adliyeye sevk edilen sanıklar tutuklandı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Tutuklu sanıklar Recep Ün ile Emine Avcı'nın yargılanmalarına Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 'Canavarca hisle adam öldürmek, suç delillerinin yok etmek ve gasp' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan sanıklar birbirlerini suçladı. Sanıklardan Recep Ün, suçlamaları kabul etmeyerek, şöyle dedi:

"Sevil'i ben öldürmedim. Emine Avcı öldürdü. Emine Avcı'nın maddi sorunları vardı. Kirayı ödeyememişti. Emine beni aradı. Evine gittiğimde Sevil'i öldürmüştü. Cesedi birlikte taşıdık. Arabaya koyarak götürüp boş bir yere bıraktık. Sevil öldükten sonra Emine üzerine asit dökmüş. Boğazını tülbent gibi bir şeyle sıkıp öldürmüş. Sevil Sağlık'ın kolyesini ve yüzüğünü Emine alarak bana bozdurmak için verdi. Kolye ve yüzüğün sahte olduğunu öğrenince onları attım."

Emine Avcı ise, sevgilisi Recep Ün'ü suçladı. Para karşılığında erkeklerle ilişkiye girdiğini anlatan Avcı, "Sevil'in eşi İlhan Sağlık, benim müşterimdi. Daha sonra eşiyle de tanıştım ve arkadaş oldum. Zaman zaman kendisi benimle kalıyordu ve o da para karşılığında erkeklerle birlikte oluyordu. Olay günü Sevil yine bendeydi. Bu sırada Recep Ün'de geldi. Ben banyoya girdim. Banyodayken içeriden bağrışma sesleri duydum. Banyodan çıktığımda Sevil Sağlık yerdeydi ve Recep Ün onun üzerindeydi. Kendisini kurtarmaya çalıştım. Ancak, gücüm yetmedi. Polise haber vermek istedim. Ancak olay benim evimde olmuştu ve Recep Ün beni de yakacağını belirterek tehdit etti. Recep sanayiye giderek arkadaşından emanet bir araba aldı. Ayrıca asit almış. Cesedi arabaya taşıdık sonra da bir yere götürüp attık. Parmak izlerimizin çıkmaması için de üzerine Recep asit döktü."

ÖLEN KADININ EŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmaya katılan Sevil Sağlık'ın eşi İlhan Sağlık sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Sevil'den 4 çocuğum var. Kendisi çocuklarla ilgilenmektedir ve fuhuş olayıyla ilgisi yoktur. Benim Emine ile ilişkim oldu. Eşimi neden öldürdüklerini anlamış değilim. Benim eşim kuvvetli bir bayandı. Eşimi ben bile yere yatıramıyordum. Bu nedenle suçu Emine'nin değil Recep'in işlemiş olacağını düşünüyorum. Eşim Sevil, daha önce kendisini fuhuşa teşvik ettiği gerekçesiyle Emine Avcı hakkında şikayetçi olmuştu" diye konuştu.

Ağır Ceza Mahkeme heyeti Sevil Sağlık'ın Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek kesin ölüm nedenini belirtir raporun beklenmesine, sanıklardan Emine Avcı'nın akli dengesinin tespiti için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nden rapor alınmasına, 2 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Haziran'a erteledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER