Dünya
  • 18.11.2020 15:10

Öldüren oyun tehlikesi: Çocuklarımız çekiç katil oluyor

Öldüren oyun tehlikesi: Çocuklarımız çekiç ve bıçaklarla birbirini öldürmeye başladı

Türkiye'yi sarsan ölüm olayının ardından şoke eden bir son dakika haberi çıktı. Geçtiğimiz cumartesi günü daha önce babası intihar eden 13 yaşındaki bir çocuğun evlerine gelen aynı yaştaki ikiz kardeşlere saldırarak birini çekiçle öldürmesi, diğerini ise yaralaması olayı Türkiye'yi sarsmıştı. Skandalın sebebinin bilgisayar oyunu olması ise ikinci bir şok etkisi meydana getirdi. Bunun şoku henüz atlatılmadan benzer bir son dakika dehşeti de Malatya'da yaşandı. Bir çocuk, cep telefonu oyunu yüzünden tartıştığı kuzenini bıçakla ağır yaraladı.

İki çocuk cinayeti iki sarsıcı son dakika haberi... Türkiye'nin konuştuğu iki haber yeni bir tehlikenin sır perdesini araladı. Önceki hafta günü tüm Türkiye, Ankara'da 13 yaşındaki bir çocuğun evlerine gelen ve akranları olan ikiz kardeşlerden birini çekiçle öldürüp diğerini yaralamasıyla sarsılmışken bir çarpıcı haber de Malatya'dan geldi. Olayın sebebinin bilgisayar oyunu ve cep telefonu oyunu olduğunun ortaya çıkması ise adeta ikinci bir şok etkisini beraberinde getirdi. İşte çocukları birer katile dönüştüren oyun tehlikesi;

Ankara'da 13 yaşındaki ikizlerden birinin yaşıtları tarafından çekiçle öldürülmesinin ardından benzer bir dehşet haberi de Malatya'da yaşandı ve bir çocuk, cep telefonu oyunu yüzünden tartıştığı kuzenini bıçakla ağır yaraladı.

ÖLDÜREN OYUNLAR İKİ ÇOCUĞU HAYATTAN KOPARDI

İlk olay Ankara'da yaşandı. Başkent'te çocuklar arasında yaşanan kavga sırasında bir çocuğun ölümü birinin de yaralanmasıyla sonuçlanan vahşetin detaylarına SABAH ulaştı. Anneleri alışverişe gittikten sonra yalnız kalan 13 yaşındaki çocuklardan Ege Ö. aynı zamanda okul arkadaşı olan ikiz kardeşlere eline aldığı çekiçle saldırdı. Ege, bilgisayar oyunu nedeniyle çıktığı öğrenilen son dakika haberine göre kavga sonucunda öğretim görevlisi S.D.'nin çocukları olan ikiz kardeşlerden birini öldürdü, diğerini yaraladı.

ÇOCUĞUN BABASININ İNTİHAR ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Kavganın nedeninin bilgisayar oyunu olduğu, gözaltına alınan 13 yaşındaki çocuğun 3 ay önce babasının intihar ettiği ortaya çıktı. Ölen ikiz kardeş Arda D. gözyaşları arasında toprağa verildi.bilgiye göre, Çarmuzu Mahallesi Hala Sokak'ta oturan ve amca çocukları olan M.E.G. (15) ve S.G. (15) arasında cep telefonunda oyun oynama yüzünden tartışma çıktı.

MALATYA'DA SKANDAL BİR OYUN CİNAYETİ DAHA

Türkiye'nin şokunu henüz atlatamadığı oyun cinayetinin ardından Malatya'dan gelen son dakika haberinde ise Çarmuzu Mahallesi Hala Sokak'ta oturan ve amca çocukları olan M.E.G. (15) ve S.G. (15) arasında cep telefonunda oyun oynama yüzünden tartışma çıktı ve kavgaya dönüşen olayda S.G. bıçakla M.E.G'yi vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaraladı.

Malatya'dan yaşanan son dakika olayında bıçaklanan çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor

Aile yakınları tarafından Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen M.E.G'nin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Şüpheli S.G. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince emniyete götürüldü.

ÇOCUKLARIMIZI KATİLE DÖNÜŞTÜREN, ÖLDÜREN OYUNLAR

Geçen cumartesi günü tüm Türkiye, 13 yaşındaki bir çocuğun evine gelen aynı yaştaki ikiz kardeşlerden birini çekiçle öldürmesi, diğerini ise yaralamasıyla sarsıldı. Olayın sebebinin bilgisayar oyunu olması ise ikinci bir şok etkisi yarattı. Şimdi pek çok ailenin aklında aynı soru: Bilgisayar oyunları ne kadar tehlikeli? İşte uzmanların cevapları...



 

Güncellenme Tarihi : 18.11.2020 15:14

İLGİLİ HABERLER