Asayiş
  • 25.8.2004 00:10

ÖLDÜRÜLEN LİSELİ KIZIN KUZENİNİN PARMAK İZLERİ EVDEKİ BARDAKTA BULUNDU

MEHMET İNMEZ
İZMİR  - İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki evlerinde, bıçak darbeleri ile öldürülen Mustafa Kemal Lisesi 2. sınıf öğrencisi Ayşegül Eren'in, evde parmak izleri tespit edilen ve olay günü evin çevresinde dolaşırken görülen kuzeni İ.M. (17) gözaltına alındı.


Olaya el koyan İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bugüne kadar 100'e yakın kişinin ifadesine başvururken, yapılan araştırma sonucu, 16 yaşındaki Ayşegül Eren'in egzoz tamirciliği yapan ve ailesi Şanlıurfa'da olduğu için anneannesinin evinde kalan teyzesinin oğlu İ.M.'nin (İbrahim Maraş), cinayet günü evin çevresinde görüldüğü tespit edildi. Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, olayın meydana geldiği evde yaptığı incelemede, bazı eşyaların üzerinde yabancı bir kişiye ait çok sayıda parmak izi bulunduğu, bulunan parmak izlerinin İ.M.'ye ait olduğunun tespit edilmesi üzerine, şahsın şüpheli olarak gözaltına alındığı bildirildi. Olaydan sonra Şanlıurfa'da bulunan ailesinin yanına gittiği belirlenen kuzen İ.M.'nin, dün İzmir'de yakalandığı öğrenildi.


17 yaşında olduğu için yasa gereği polis tarafından ifadesi alınamayan İ.M., Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, alınan parmak izi örneklerinin olay yerindeki bardak ve tabak gibi bazı eşyalardan elde edilen parmak izleri ile aynı olduğu tespit edildi. İ.M.'nin, kuzeni Ayşegül Eren'e ilgi duyduğu iddia edilirken, suç aleti bıçağın ise henüz bulunamadığı belirtildi.


Öldürülen Eren'in kuzeni İ.M.'nin, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edileceği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:48

İLGİLİ HABERLER