Asayiş
  • 27.5.2006 18:24

ÖLDÜRÜLEN LİSELİNİN ANNESİNDEN ÇARPICI AÇIKLAMA!..

MUSTAFA DÖVER - İLYAS GÜN
SAMSUN  - Samsun'da öldürülen 2 gencin ailesinin evinde büyük bir yas yaşanırken, çocukların anne ve babaları örnek olması için diğer anne ve babalara çarpıcı mesajlar verdi.

 
Çocuklarını toprağa veren Genç ve Semizoğlu aileleri, olayın ardında taziyeleri kabul ederken her iki evde de büyük bir üzüntü yaşanıyor. Çocukların odaları ve eşyaları yatakları üzerinde toplanırken, anılarını kalplerinde, resimlerde ve çocukların kullandıkları eşyalarda arıyorlar. Oğlunun cenazesi kaldırılırken verdiği mesajlarla dikkatleri üzerine çeken öldürülen Ahmet Genç'in annesi Nur Genç, eşi Sinan, çocukları Tolga ve Kaya ile teselli bulmaya çalışıyor. Çocuğunun odasından bir an olsun ayrılmayan ve bir bankada müdür yardımcılığı görevi yapan Nur Genç, silahtan çok korktuğunu ama ölüm saçan silahın televizyonlarda normal bir şeymiş gibi gösterildiğine dikkat çekti.


"Sevgi doldurun çocukların yürüklerine" diyen anne Genç, annelere seslenerek, "Doğruyorsunuz 9 ay karnınız da taşıyorsunuz. Lütfen sonra da sokaklara atmayın çocuklarınızı, onlara sevgi verin. Ben çocuklarıma hep sevgi verdim. Benden ne gördülerse onu yaptılar. Hepimiz birbirimizi sevelim, bırakın artık silahları" dedi.


Herkesin silahsızlanması ve hep birlikte bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini kaydeden Genç, "Benim oğlum bu kıvılcımı yaktı. Sinirlerinizi başka şeylerden çıkartın. Yaşam için bir ağacın altında nefes almak kadar kısa. Neyi paylaşamıyoruz? Kime kaldı bu dünya. Hadi Türkiyem, silahsızlanın, ben açımı böyle unuturum. İyilerde kötüler de silahsızlanın. Kötülerinde suçu yok ki. Kötülere iyi şeyler aşılansa onlar da iyi. Doğarken kötü doğmuyorlar. O silahla vuran çocuk da kötü değil ki. Herkes yüreğinde sevgi ve kardeşlik oluştursun" diye konuştu.


Olayın öncesinde oğluyla yaşadıklarını anlatan anne Nur Genç, "Her sabah okula beni öper giderdi. O sabah beni öpmeden gitti. Biz normal bir aileyiz. Oğlumla tavla oynardık. Beni bu aralar hep tavlada yeniyordu" şeklinde konuştu.


Olayın olduğu gün kendisinin doğum günü olduğunu ve doğum gününü kutladıktan sonra ölüm haberini aldığını belirten kardeş Tolga Genç, "Ben doğum günümü kutladım ama sonradan acı haber geldi. Ağabeyimle çok iyi anlaşırdık ve birbirimizi severdik" dedi.
Kardeş Kaya Genç ise, ağabeyiyle güzel anılarının kaydetti. Doğru Yol Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı olan baba Sinan Genç ise, yaşadığı üzüntü nedeniyle konuşamadı. Ahmet Genç'in sıra arkadaşları ise, Ahmet'in örnek gösterilecek bir çocuk olduğunu dile getirdi.


Yine öldürülen Cihan Semizoğlu'nun evinde de üzüntü yaşanırken, arkadaşları Cihan'ın odasında toplanarak anılarını yaşatmaya çalıştı. O gün oğlu öldürülmeseydi beden dersine gireceğini belirten olan baba ilhan Semizoğlu, oğlunun formula 1'i çok sevdiğini ve ileride bir Ferrari sahibi olmak istediğini söyledi. Oğlunun daha yeni üniversitede giymek için ayakkabı aldığını ve sakladığını dile getiren Baba Semizoğlu, "Oğlum kitap okurdu, el sanatlarıyla uğraşırdı ve iyi de bir sporcuydu. İyi bir Fenerbahçeliydi. Fenerbahçe'yi ve Duman grubunu çok severdi. Sorunlarını şiddetle vurmayla kırmayla değil, mantıkla akılla konuşarak çözmeye çalışırdı. O katil, psikopatla arasındaki fark da budur. Korkaklar problemlerini silahla şiddetle, çözerler, cesurlar mantıkla akılla çözer. Çocuklarımıza artık sahip çıkalım. Çocuklarımızı iyi çocuklarla, okumak, geliştirmek isteyen çocuklarla tanıştırsınlar. Ekonomik anlam olarak demiyorum, yapı olarak. Kötülerle psikopatlarla görüştürmesinler tanıştırmasınlar. Olay kız meselesiymiş. Bizim de geçmişte oldu. Biz kimseyi öldürmedik. Yeni bir jenerasyon oluşturulmaya çalışılıyor. Polat Alemdarlar gibi" ifadelerini kullandı.


Anne Sanayi Semizoğlu, oğlunun kaybetmesinin acısıyla konuşamazken, sürükle gözyaşı döktü. Üniversite öğrencisi olan abla Nihan Semizoğlu ise tek kardeşini kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:10

İLGİLİ HABERLER