Asayiş
  • 28.6.2021 11:56

Öldürülen PKK'lıda bulundu!.. Belediye çalışanı terörist çıktı

Belediyede görevli güvenlik personelinin terörist olduğu ortaya çıktı. PKK bölge sorumlusu işe alımlarla ilgili belediye başkanına talimat vermiş. Silahlı üniformalı fotoğrafı bölge sorumlusunun üzerinden çıktı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde 10 Milyonluk kırmızı listede aranırken öldürülen PKK'nın sözde Özel güç sorumlusu Dr. Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı'nın üzerinden çıkan şifreli dijital dokümanlarda, Dicle Üniversitesinde ve Büyükşehir Belediyesinde Özel güvenlik görevlisi olan Veysel Sonsuz'un silahlı, üniformalı fotoğrafları ve özgeçmiş raporu bulundu. Eşi de Üniversitede hemşirelik yapan Sonsuz, itirafçı olunca pişmanlık yasasından yararlanıp 1 yıl 6 ay 22 gün hapisle cezalandırıldı. Sonsuz, belediyelerdeki ihalelerden PKK'ya aktarılan pay ile örgüt ile belediyeler arasındaki organik bağı anlatan önemli itiraflarda da bulundu.

Son dakika | Belediye güvenlik görevlisi terörist çıktı!

SON DAKİKA YÜZ TARAMA SİSTEMİ İLE DEŞİFRE OLDU

Lice'nin Akçabudak Köyünde öldürülen sözde bölge sorumlusu Müzeyyen Aydınlı'nın üzerinden çıkan dijital materyallerin incelemesinde çıkan iki kare fotoğraf şok etkisi yarattı. Askeri kamuflaj ve elinde kalaşnikofla dağda çekilen fotoğrafın yüz tarama sistemiyle Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde uzun yıllar Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Veysel Sonsuz olduğu tespit edildi. Dokümanlarda kendisine ait kişisel bilgiler ve özgeçmiş raporu da bulundu. Sabotaj, oto alarm düzeneği silah ve bomba eğitimi aldığı, yanında tabanca bulunduğu, şehirde faaliyet gösterdiği, eşinin hemşire olduğu ve kendisinin örgütün cephanesini gömen kişi olduğu bilgisi de yer aldı. Yakalanan Sonsuz hakkında Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Dicle Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Petrollerinde Özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını anlatan Veysel Sonsuz şu itiraflarda bulundu:

HDP'DEN YARDIM İSTEDİM KENDİMİ ÖRGÜTÜN ELİNDE BULDUM

"Doktor olan kayınbiraderim adına kayıtlı olan ancak benim çalıştırdığım Ergani Özel Dünya Tıp Merkezini işlettim. Silah kaçakçılığından tutuklanıp 3 yıl hapis yattım. Yurtdışından araba satın alıp Türkiye üzerinden Irak, Afganistan ve Pakistan'a satıyordum. Belediyede kadroya geçebilmek için HDP Lice İlçe Başkanlığı yapan kuzenim Tekin Sonsuz'dan yardım istedim. O da Lice'de Makine memuru İbrahim Ekin'le beni tanıştırdı. Bu kişi kadroya geçirme sözü verdi. Kimlik bilgilerimi aldı."


Güncellenme Tarihi : 28.6.2021 12:08

İLGİLİ HABERLER