Gündem
  • 31.8.2014 11:11

'Öldürülmediyseler neredeler'

Milletvekili Öğüt'ün, Ardahan'ın merkeze bağlı Açıkyazı Köyü'nde görüştüğü Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın yakınlarından amcası Feridun Yılmaz, kaçırılanların hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Köyde Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın akrabaları ile bir araya gelen Milletvekili Ensar Öğüt, 11 Haziran'da kaçırılan Başkonsolos Yılmaz'ı nerede olduğunu bütün Türkiye'nin merak ettiğini söyledi. Hükümetten bu konuda açıklama beklediklerini ifade eden Öğüt, şöyle dedi:

"Bu insanlar öldürüldü mü, öldürülmedi mi? Öldürülmediyseler neredeler? Milletvekili olarak bir araştırma önergesi verdim. Bir komisyon kurulsun, Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne gidelim. Hem kendi toprağımıza sahip çıkalım, hem de rehinelerimiz araştıralım. 49 evladımızın sağ salim gelmesini istiyoruz ama, şimdi bir haber alıyoruz Suriye'nin belli yerlerinde rehin tutuluyor ve bu rehinelere 6 Ağustos'a kadar süre verilmiş diyorlar. 24 gündür hiç bir haber çıkmadı. Peki soruyorum bu insanlar öldürüldü mü, başka bir şey mi yapıldı? Başka bir yere mi götürüldü? Devlet bir an önce rehinelerden yakınlarına doğru bilgi vermelidir."

Milletvekili Ensar Öğüt'ün ziyareti sırasında amca Feridun Yılmaz, "Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da Başbakan oldu. Çok merak ediyorum, neden yeğenimi kurtarmıyorlar? Çektiğimiz acının sona ermesini istiyoruz" diye konuştu.

YILMAZ KİMDİR?

Başkonsolos Öztürk Yılmaz, 15 Temmuz 2013 tarihinde Musul Başkonsolosu olarak görev yapmaya başladı. Öztürk Yılmaz, Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daire Başkanlığı, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yaptı. Yılmaz, yurtdışında ise sırasıyla Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde Müsteşar olarak bulundu. AB'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yapan Başkonsolos Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası, İngilizce ve Rusça biliyor.
Deniz BAŞLI / ARDAHAN (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:12

İLGİLİ HABERLER