Asayiş
  • 22.10.2008 11:14

ÖLEN ÇOBANIN SAĞ GÖRÜNTÜLERİ POLİS KAMERASINDA ÇIKTI

DOĞUBAYAZIT'ta 20 Ekim günü çıkan gösteriler sırasında kalbine isabet eden kurşunla ölen Çoban Ahmet Özkan'ın, sağ görüntüleri polis kamerasında bulundu.
AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz pazartesi günü İmralı Cezaevinde bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'a işkence yapıldığı yolundaki söylentiler üzerine DTP'nin düzenlediği izinsiz yürüyüş sırasında 26 yaşındaki çoban Ahmet Özkan tek kurşunla ağır yaralanmıştı. Önce yakınında bulunan dört genç tarafından karga tulumba taşınan ve daha sonra seyyar satılcıların kullandığı dört tekerlekli arabayla 200 metre ötedeki Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürülmüş ama kurtarılamamıştı.
Takım elbise giyen ve renkli kazağı ile dikkat çeken Ahmet Özkan'ın son görüntülerinin polis kamerası tarafından çekildiği ortaya çıktı. Yürüyüş yapmak istediklerini belirten Doğubayazıt Belediye Başkanı DTP'li Mukaddes Kubilay ile Ağrı Emniyet Müdür Yardımcısı Zekeriya Çoban'ın izin vermeyen konuşması sırasında ekrana giren Özkan'ın ön safta bulunduğu görüldü. Başkan ile Emniyet Müdür yardımcısı arasındaki diyaloğu can kulağıyla dinleyen, arada bir yanındakilerle konuşan Özkan'ın sonlara doğru kaşlarını çattığı gözlerden kaçmadı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER