Yaşam
  • 17.11.2006 15:38

ÖLEN GENCİN ORGANLARI 4 KİŞİYE HAYAT VERDİ!..

İSTANBUL'da geçirdiği beyin kanamasının ardından üç gün süren yaşam şavaşını kaybeden İlker Denizalp'in organları 4 kişiye hayat verdi. Karaciğer ve iki böbreği İstanbul'daki hastalara nakledilen Denizalp'in kalbinin İzmir'deki öğretim görevlisi Mustafa Kınış'a nakledilmesi ise ‘yaşam maratonuna’ döndü. Uçakla getirilen kalp, yakınlarının sevinç gözyaşları arasında Kınış'a nakledildi.
      İstanbul'da oturan 32 yaşındaki İlker Denizalp, geçirdiği beyin kanamasının ardından Anadolu yakasındaki Özel Umut Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede üç gün yoğun bakım ünetisinde tedavi gören İlker Denizalp'in yaşam savaşını kaybederek beyin ölümünün gerçekleşmesiyle ailesi organlarını bağışladı. Organ Nakil Merkezi bulunan Memorial Hastanesi'ne kaldırılan İlker Denizalp'in organları gece yarısı yapılan amliyatla alındı.
     
     BÖBREK EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPAN KIZA
      İlker Denizalp'in böbreklerinden biri Kartal Eğitim Hastanesi'ne, diğeri ise Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Üniversite hastanesindeki böbrek, 9 yıldır diyalize bağlı olarak yaşamını sürdüren ve iki ay sonra evlenmeye hazırlanan Sevda Ünlü'ye nakledildi. Denizalp'in karaciğeri ise Memorial Hastanesi'nde tedavi gören, 11 yıldır rahatsızlığı bulunan Abdullah Ünlü'ye hayat verdi.
     
     KALP ÖĞRETİM GÖREVLİSİNE
      Organlarıyla yeni bedenlerde yaşayacak olan İlker Denizalp'in kalbinin İzmir'e getirilmesi ise yaşam maratonuna döndü. Atatürk Havalimanı'ndan Dr. Ergün Demirsoy tarafından uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na getirilen kalp, hazır bekleyen ambulansla saat 08.00'de Ege Üniversitesi Hastanesi Kardioloji servisine götürüldü. Kalp burada ameliyathanede hazır bekletilen Van Yücüncü Yıl Üniversitesi öğretim görevlilerinden 46 yaşındaki Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kınış'a nakledildi.
      Van'da iki yıl önce geçirdiği ameliyatın ardından kalp nakli için beklemeye başlayan, son iki aydır da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yatırılarak kontrol altında tutulan Kınış'ın yakınları kalbin hastaneye getirilmesi sırasında sevinç gözyaşları döktü. Kardeşinin yeniden hayata dönmesini umutla bekleyen ve mutlu haberi yakınlarına cep telefonundan ileten Firdevs Topçu, “Kardeşimin yeniden sağlıklı bir şekilde ayağa kalmasının hayalini kuruyorum'' dedi. DHA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 00:16

İLGİLİ HABERLER