Sağlık
  • 29.7.2008 13:24

ÖLEN HEMŞİRE KKKA VİRÜSÜNÜ HASTASINDAN KAPMIŞ

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nin Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Servisi'nde hemşire olarak görev yapmakta olan Arzu Öğen'in KKKA hastalığına bağlı olarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Arzu hemşirenin tedavi görmekte olduğu Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Temmuz 2008 tarihinde KKKA hastalığından vefatının anlaşılması üzerine Sayın Bakanımızın talimatları ile enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji öğretim üyeleri ve bakanlığımız uzmanlarından bir heyet oluşturulmuştur. Bilim Heyeti, 25 Temmuz 2008 tarihinde Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne giderek incelemelerde bulunmuştur. İncelemeler neticesinde Arzu hemşirenin görev yaptığı serviste yatarak tedavi
gören ve daha sonra yapılan tetkiklerde KKKA tanısı konulan bir hastanın 9-11 ve 13 Temmuz 2008 tarihlerinde takip ve tedavisiyle meşgul olduğu belirlenmiştir. Kayıtlar incelendiğinde bu hastanın aktif kanamasının olmadığı, ancak kusmasının olduğu tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden hemşiremizin söz konusu bu hastanın çıkartıları ile temasta bulunduğu ve KKKA virüsünü de bu yolla almış olabileceği kanaatine varılmıştır."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER