Gündem
  • 30.6.2007 09:45

ÖLMEDEN ÖNCE "UZAK"

Nuri Bilge Ceylan'ın "Uzak" adlı filmi İngiltere'de yayımlanan The Guardian gazetesinin "film-müzik" ekiyle birlikte dağıtılan "Ölmeden Önce Seyredilmesi Gereken 1000 Film" listesine girdi. Filmden "hüzünlü ve şahane" diye söz eden Guardian eleştirmeni, daha önce pek çok ödül alan Uzak'ın yalnızlık ve depresyon üzerine kurulmuş senaryosunun yalın ve berrak olduğuna vurgu yaptı.

 

'Çok gerçekçi'
Tanıtım yazısında, filmin her iki aktörünün de trajikomik senaryoyu büyük bir başarıyla oynadığı, oyuncuların başarısının seyirciyi filmin içine çekebildiği ve her şeyin çok gerçekçi olduğu belirtildi.
Guardian film eleştirmeni Peter Bradshaw, "Uzak benim anlatamayacağım kadar hayran olduğum, müthiş bir yönetmenin filmidir" dedi. Bu arada Uzak'ın en iyi 1000 film arasında sayıldığı Guardian'ın harf sırasıyla hazırladığı son film ekinde yer alan diğer filmlerden bazıları şöyleydi:
 Kuzuların Sessizliği, Singing in the Rain, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Spartacus, Örümcek Adam, Yıldız Savaşları, L Strada, Sunset Bulvarı, Superman, Terminatör, Telma ve Louise, Çingeneler Zamanı ve Titanik.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER