Dünya
  • 29.9.2008 00:47

OLMERT'TEN GİZLİ ÖRGÜT İTİRAFI!..

Olmert, aynı örgütle İsrail eski Başbakanı İzak Rabin'e suikast gerçekleştirenler arasında bağ kurulabileceğini öne sürdü.
Geçtiğimiz hafta istifa eden; ancak yeni hükümet kurulana kadar vekaleten Başbakanlık görevini yürütecek olan Ehud Olmert, bugün katıldığı kabine toplantısında yaptığı konuşmada İsrailli Profesör Zeev Sternhell'e düzenlenen bombalı saldırıya değindi. Olmert, saldırının arkasında gizli bir Yahudi örgüt bulunduğunu öne sürdü.
Ehud Olmert ayrıca Profesör Sternhell'e saldırı düzenleyenlerle İsrail eski Başbakanı İzak Rabin'i öldürenler arasında bağ kurulabileceğini savundu. Ayrıca Olmert, meydana gelen saldırının "nefret, kötülük ve şiddet içeren; aynı zamanda da yasaları hiçe sayan şeytani bir ruh ile gerçekleştirildiğini" ifade etti.
Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Profesör Zeev Sternhell, İsrail yerleşimlerine karşı çıkmasıyla biliniyordu. Sternhell ayrıca İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoya da karşı çıkmıştı. İsrailli Profesör, İsrail ablukasını "gayriahlakî ve etkisiz" olarak nitelendirmişti. (CİHAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:52

İLGİLİ HABERLER