Asayiş
  • 8.6.2014 18:07

Olta uğruna canından oldu

Antalya’da denize düşürdüğü oltasının arkasından suya atlayan şahıs boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredeki balıkçılar tarafından bir kayaya çıkarılan 50 yaşındaki Remzi S., kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Balıkçıdan geriye yakaladığı balıklar kaldı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 15.30 sırasında Muratpaşa ilçesi Gençlik Mahallesi Lara Yolu, eski mezbaha mevkiinde meydana geldi. Amatör balıkçılık yapan 50 yaşındaki Remzi S., balık avlamak için falezlerdeki kayalık alana indi. Burada kamış ile yaklaşık 2 saat balık avlayan Remzi S.’nin oltasına büyük bir balık takıldı. Bu esnada oltasını denize düşüren Remzi S. oltanın arkasından suya atladı. Akıntıyla açılan oltaya yetişmeye çalışan Remzi S. bir süre yardım istedi. Şahsın yardımına çevredeki diğer balıkçılar koştu. Akıntı ile su yutan Remzi S., üç balıkçının yardımıyla yakındaki bir kayaya çıkartıldı. Remzi S.’nin sağlık durumunun kötü olması nedeniyle durum hemen polise, sağlık ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen deniz polisi, yaralı şahsa can yeleği takarak bota aldı. Bot ile Kaleiçi Yat Limanı’nda bekleyen ambulansa alınan Remzi S. Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Remzi S.’nin burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği belirtildi. Şahsın kayalık üzerinde kalan eşyaları diğer balıkçılar tarafından polise teslim edildi. Remzi S.’den geriye yakaladığı kova içindeki balıklar kaldı. Telefonu çalan şahsın yakınına polis olayı güçlükle anlattı.
Remzi S.’yi kurtarmak için suya atlayan Furkan Yılmaz, “Amcanın oltası suya düştü. Arkasından atladı. Sonra bir arkadaş daha suya atladı. Hep birlikte şahsı kayalıklara çıkardık” dedi.
Remzi S.’yi kurtarmak için büyük çaba harcayan Mustafa Topuz ise, “Hep beraber kayalıkta balık tutuyorduk. Arkadaşın kamışının ucunda balık vardı sanırım suya düşürdü. O da kamışı tutmak için arkasından suya atladı. Kamış ilerlerken baygınlık geçirdi. Yardım edin çağrısı geldi. Önce bir arkadaş, sonra ben suya atladım. Hemen kayalığın üzerine çıkardık. Ardından polise haber verdik. İnşallah kurtulur. Bu kovadaki balıklar onun. Balık sevdası böyle bir şey” diye konuştu.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:22

İLGİLİ HABERLER