Gündem
  • 17.1.2015 15:42

Ölümden kıl payı kurtuldu

 
Kastamonu’da tahliye borusunda biriken buz kütlesi, o esnada kaldırımdan geçen bir kişinin tam yanına düştü. Ölümden kıl payı kurtulan vatandaş, şaşkınlıkla yoluna devam etti.

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı ve soğuk havalar, saçaklarda tehlike oluşturmaya devam ediyor. Kastamonu’nun Avea bayisi önünde soğuk hava nedeniyle tahliye borusunda biriken buz kütlesi, havaların ısınmasıyla birlikte eriyerek şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Cumhuriyet Caddesi’nde o esnada yoldan geçen bir kişinin yarım metre yakınına düştü. Vatandaşın tam yanına düşen dev buz kütlesinin görüntüsü ise, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde, buz kütlesi düşmeden saniyeler önce kalabalık bir gurubun geçtiği görüldü. Bu kalabalık gurubun ardından tek başına yoldan geçen vatandaşın, yarım metre yakınına buz kütlesi düştü. Vatandaş, saliselerle ölümden son anda kurtuldu. Olayın şokunu bir anda atlatamayan vatandaş, hızlı adımlarla olay yerinden uzaklaştı. Öte yandan, buz kütlesinin düşmesiyle birlikte oluşan gürültü sebebiyle vatandaşlar ve esnaflar, dışarı çıkarak olayı anlamaya çalıştı. Esnaflar, yere düşen dev buz kütlesini gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşadı.

Esnaflardan Hasan Sadi Güngör, dün saat 16.30 sıralarında aşırı derecede yağan kar yağışı sonrasında böyle bir felaketin yaşandığını belirterek, “Allah korudu hepimizi. Yağmur borularında biriken buzlar, havalarında biraz ısınmasıyla çözüldü. Boruyu, dirsek yerinden kırarak yere sanki uçaksavar mermisi gibi indi. O sırada buradan geçen bir vatandaş, saliselerle kurtuldu. Hepimizin de verilmiş sadakası varmış” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:49

İLGİLİ HABERLER