Yaşam
  • 29.4.2010 13:00

ÖLÜMLE BURUN BURUNA TELEFERİK BAKIMI

REFİK FİDAN - ORHAN AKIN/BURSA

Yerden metrelerce yükseklikteki hatta çıkan işçiler, 19 milimetre genişliğindeki çelik hat üzerinde hayatlarını tehlikeye atarak bozulan halatları tamir ediyor.

Kış turizminin Uludağ'da son bulmasının ardından, teleferikte hummalı bir çalışma başlatıldı. Yaz sezonu için 15 gün boyunca bakıma alınan teleferik işletmesinde Sarıalan-Kadıyayla ve Kadıyayla-Teferrüç durakları arasındaki 4 bin 800 metrelik çelik hattı ve direklerdeki makarayı bakıma alan işçiler, metrelerce yükseklikteki hatta çıktı. 19 milimetre genişliğindeki teller üzerinde yürüyen işçiler, zarar görmüş makaraları onardı.

Yaza girmeden önce hat üzerinde bulunan 10 direkte bakım işlemi yaptıklarını belirten Önder Yıldırım, teller üzerinde ilerlediğinde kendisini düz yolda yürüyormuş gibi hissettiğini ifade etti. Hiçbir zorluk yaşamadıklarını kaydeden Yıldırım, "Adrenalin yaşıyorum. Eğer aşağıya bakarsanız ve başka bir şey düşünürseniz, yaptığınız işe kendinizi veremezsiniz. İşin zorluğunu bildiğimiz için gerekli güvenlik tedbirlerimizi alıp en iyi şekilde işimizi yapmaya çalışıyoruz.

Herkes teleferikte çalışamaz. Teleferikte çalışmak bir ayrıcalıktır" dedi.
İşçiler, muhtemel bir kazaya karşı emniyet kemeri takmayı da ihmal etmiyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER