Ekonomi
  • 3.12.2019 10:23

Ön onaylı kredi nedir?

Ön onaylı kredi nedir? Sorusuna cevap vermeye çalışacağız ve aklınızdaki sorulara yanıtlar makalemizde.

Kişilere sunulan ve ön onaydan geçtiğinden söz edilen bu kredi tekliflerinin cazip olmasındaki temel neden ise, faiz oranlarının uygun ve vade sürelerinin de kişilere kolaylık sağlayacak düzeyde olmasıdır. Ancak, bankalardan bu tarz ön onaylı kredi teklifi alan kişilerin kesinlikle banka şubeleri ile görüşmeden işlem yapmaması gerekmektedir. Çünkü adından da anlaşıldığı gibi, bu teklifler sadece ön onaylıdır. Eğer sunulan özel şartlar varsa ya da kredi sicili durumunuzdan dolayı bu krediyi temin edememe durumunuz bulunmaktadır.

Ön onaylı kredi teklifi alan kişiler, elbette fırsatı değerlendirmek adına büyük bir ihtimal ile hizmetten faydalanmak isteyecektir. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi, sizlere sunulan ön onaylı kredinin kesinlikle verileceği ya da kesinlikle onaylandığı gibi bir durum söz konusu değildir. İnternet sitelerinde bankalara yönelik şikayet paylaşımlarına bakıldığı zaman bu çok daha iyi bir şekilde görülecektir. Bankanın sunduğu bu ön onaylı teklif iki aşama ile ilerlemektedir. Bunlardan ilki, kişilerin banka sicilleri ve kredi notları ile yapılacak olan incelemedir. Burada genellikle kredi notu ve gelir durumu dikkate alınarak kişilere teklif sunulmaktadır. Eğer kişiler teklifi kabul ederse, genellikle herhangi bir evrak şartı olmadan sadece kimlikleri ile birlikte şubeye gidebileceklerinden ve kredilerini de temin edeceklerinden söz edilmektedir.

İkinci aşamaya gelindiğinde ise kişilerin teklifi kabul ederek banka şubelerine gelmesi gerekmektedir. Ön onaylı kredi için işlem yapıldığı zaman, kredi notu durumunuza göre bu teklif yapılmış olsa da geçmiş dönemde bir kredi veya kredi kartı borcunuzda düzensizlik varsa bu durum sıkıntı yaratabilir. Banka sicilinizde takip durumu söz konusu ise ya da mevcut dönemde ödenmemiş bir borcunuz varsa, ne yazık ki kredi başvurunuz sadece ön onay olarak kalacak ve herhangi bir teslimat yapılmayacaktır.

Ön onaylı kredi, her zaman için düşük miktarda ya da ihtiyaç kredisi türünde olmamaktadır. Kişilerin farklı alanlardaki ihtiyaçlarını da karşılayabilmek adına daha yüksek tutarlarda ön onay verilen krediler olduğu bilinmektedir. 20 bin TL’ye kadar kişilere genellikle teminatsız bir şekilde ihtiyaç kredisi sunulmaktadır. Bu kredilerde herhangi bir ipotek ya da kefil şartı aranmamaktadır. Kişiler onay vermesi halinde doğrudan hesaplarından kredileri tahsil edebilirler ya da şubelerde kimlikleri ile işlem sağlayabilirler.

Kaynak: www.kredivepara.com

Güncellenme Tarihi : 3.12.2019 10:24

İLGİLİ HABERLER