Gündem
  • 12.6.2014 16:00

'O'na ancak şehitlik yaraşırdı'

Şehit Coşkun'un cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi.
Geçen 6 Haziran'da Azerbaycan Bulvarı'ndaki İl Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunan yer altındaki kapalı atış poligonunda, hedef mekanizmasındaki arızanın onarımı için yapılan kaynak çalışması sırasında, biriken barut gazının sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 2'si polis 4 kişi yaralandı. Yaralılardan çarşı ve mahalle bekçisi 4 çocuk babası İsmail Kuyzu, tedavisinin sürdüğü Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde başkomiser Miktad Ataş ise Adana'daki özel hastanede şehit olmuştu. Diğer yaralılardan teknisyen yardımcısı Ahmet Maraşlı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi'nde tedavisi sürerken 41 yaşındaki polis memuru Hacı Canan Coşkun, gece tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. 3 çocuk babası şehit Coşkun'un Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak Düziçi İlçesi'nin İstiklal Mahallesi'nde baba ocağına getirildi. Bir süre bekletilen şehit cenazesi Düziçi Kaymakamlığı bahçesine getirildi.

Buradaki törene Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hakan Topaktaş, Osmaniye İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfur Dündar, Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

"ONA ANCAK ŞEHİTLİK YARAŞIRDI"

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Şehidimiz mesleğine bağlılığı, mesleğine sevgisi ile teşkilatımıza örnek bir meslektaşımızdır. Çok iyi bir aile babasıydı, ona ancak şehitlik yaraşırdı, öyle de oldu. Rahat uyu Hacı kardeşim, makamın cennet olsun, bütün sevdiklerinin dualarıyla seni cennete uğurlamaya geldik. Yüce Allah makamını cennet etsin şehidimin ailesi ve çocukları sizler artık bizlerin baş tacısınız. Hepimizin başı sağ olsun."

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu'nun da konuşma yaptığı törende Düziçi Müftüsü Gıyasettin Yılmaz'ın dua okuması ardından şehidin cenazesi meslektaşları tarafından omuzlara alınarak İrfanlı Camii'ne götürüldü. İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis Hacı Canan Coşkun'un cenazesi Çamiçi Mezarlığı'nda göz yaşları arasında toprağa verildi.

Törende Vali Dr. Mehmet Oduncu, şehidin eşi Fatma Coşkun'a başsağlığı dileyerek, artık kendilerinin ve çocuklarının şehidin birer emaneti olduğunu belirtip her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

İbrahim EMÜL-Süleyman GÜZEL/OSMANİYE, (DHA)
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:15

İLGİLİ HABERLER