Sağlık
  • 26.5.2013 13:19

Önce bebeği, sonra kendi öldü

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde yaşayan ve sancıları tutunca Aile Sağlığı Merkezi'ne giden 9 aylık hamile 30 yaşındaki Sevilay Akpınar'a, bebeğinin öldüğünün anlaşılması üzerine Seferihisar Devlet Hastanesi'nde suni sancı verilerek doğum yaptırılmak istendi. Bu sırada fenalaşan Sevilay Akpınar yaşamını yitirdi.

Menderes İlçesi Gümüldür Mahallesi'nde yaşayan bir çocuk annesi ve 9 aylık hamile Sevilay Akpınar, sancıları tutunca, Gümüldür'deki Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Burada yapılan kontrolde bebeğin kalp atışı tespit edilemeyince Akpınar, hemen Seferihisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kontrolde Sevilay Akpınar'ın bebeğinin ölü olduğu anlaşıldı. Doktorlar, suni sancı verilerek Akpınar'ın normal doğum yapmasına karar verdi. Geçen cuma günü, Akpınar ameliyathaneye alındı. İddiaya göre, ebelerin doğum yaptırmaya çalıştığı Akpınar fenalaşıp hayatını kaybetti. Bu sırada hastanede bulunan bir doktor müdahalede bulundu, ancak talihsiz kadın kurtarılamadı.

AİLE ŞİKAYETTE BULUNACAK

Eşinin ihmal sonucu öldüğünü ileri süren Mustafa Akpınar, Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. M.B.'nin doğumun olduğu gün mesaisinin bittiğini söyleyip hastaneden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini iddia etti. Mustafa Akpınar, "Eşim sancılar içindeyken kadın doğum uzmanı mesaisinin bittiğini söyleyip hastaneden ayrılmış. Opr. Dr. M.B.'nin hastasını bırakıp gitmesi ve eşimle yeterince ilgilenmemesi nedeniyle bu olayın yaşandığını düşünüyorum. 8 yaşındaki kızımla gözümüz yaşlı kaldık. Bu işin peşini bırakmayacağız. İhmali olanlar hakkında şikayetçi olacağız" dedi.

Seferihisar Devlet Hastanesi yetkilileri ise olayla ilgili bir açıklama yapmadı. Bu arada, Opr. Dr. M.B.'nin üç günlük rapor aldığı öğrenildi.

Doğum sırasında can veren Sevilay Akpınar'a İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapıldı. Otopsinin ardından cenazezi yakınlarına teslim edilen Sevilay Akpınar, Afyonkarahisar'da toprağa verildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:00

İLGİLİ HABERLER