Yaşam
  • 16.6.2014 14:39

One Love Festival’de muhteşem final

Festivalin ikinci gününde, Yüzyüzeyken Konuşuruz, BubiTuzak, Omar Souleyman, MØ, Bonobo ve Moderat İstanbul Sahnesi’nde yer aldı. Özellikle Bonobo ve Moderat Günün heyecanla beklenen isimleriydi ve hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sundular.

Bu yılda müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği “One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata” haftasonu boyunca müzik ve eğlencede doruk noktaya ulaştı.

Festivalin tüm bilet geliri, “SOMA için Müzik” kapsamında, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın Soma Gençlik Bursu’na bağışlanıyor.
Müziğin yanı sıra bitki yetiştirme atölyesi, langırt turnuvası, yoga seansları ve nadir plak ve eski kitapların bulunduğu “Bomonti Bit Pazarı” katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Türkiye’nin en uzuk soluklu şehir festivali olan “One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata” iki gün süresince 16 Bin müzikseveri ağırladı.

Parkorman’da doğayla iç içe bir ortamda gerçekleşen festival’in İstanbul Sahnesi, Berlin ve Austin sahneleri, Portobello Alanı’nda müzikseverlerle farklı deneyimler yaşattı.

Festival’in bu yıl ki konuklarından Suriye’li sanatçı Omar Souleyman klavye, elektornik bağlama ve darbuka ağırlıklı müziğiyle katılımcılara diğer yıllardan çok farklı bir eğlence yaşattı, katılımcalar tanıdık ezgiler eşliğinde halay çekti. Omar Souleyman sahnede ki sakin duruşu ile Sonrasında Synth-Pop’un son dönemde yükselen ismi MØ enerjisi ile seyirciyi büyüledi. Elektronik müzik dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Bonobo’nun “Recurring” ve “Sapphire” başta olmak üzere, yüksek ritmli, vücudu harekete geçiren şarkılarıyla festival devam etti. Ve Festivalin finalini Modeselektor ve Apparat’ın birleşimiyle ortaya çıkan Moderat grubu yaptı, Muhteşem sahne performansları ve yakaladıkları ritimler ile sahnede elektronik müzik fırtınası estirdiler.

12 yılında; 175 binden fazla müzikseveri, 80’den fazla grubu, 1.500’den fazla sanatçıyı ağırlayan “One Love Festival 13 ile Birlikte Hayata” bu yılda müzikseverlere doğayla iç içe, eğlence ve müzik dolu bir haftasonu geçirtti.


Orhan SENCER - Orkun Serhan SUFRACI / İSTANBUL, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:08

İLGİLİ HABERLER