Yaşam
  • 29.10.2006 12:10

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TÜRKİYE YAĞMUR ALTINDA...

Önümüzdeki hafta boyunca tüm bölgeler yağmur altında. Şiddetli yağış bütün bölgelere uğrarken, hava sıcaklığı 10 derece düşecek. İstanbul hafta sonuna kadar şiddetli yağmur alıyor.


      Hava sıcaklığı; pazartesi ve salı günü yağış alan yerlerde azalırken çarşamba ve perşembe günü biraz artacak, ancak cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede yeniden düşecek. Perşembeye kadar en düşük hava sıcaklığı İstanbul ve Ankara'da 13, İzmir 11, Antalya ve Trabzon 21, Adana 20, Erzurum 9 ve Diyarbakır'da 15 derece olacak...


      YARIN Türkiey'nin tamamı yağış alıyor. Özellikle Marmara, Marmara, Ege, Akdeniz, Kayseri-Malatya çevresi ve Zonguldak-Bolu hattında etkili yağmur bekleniyor...


      SALIgünü yine tüm bölgeler yağmurlu... Trakya ve Doğu Karadeniz kıyıları dışında tüm yurtta devam edecek yağışların, Bolu-Kütahya çevresinde yer yer kara çevirecek. Orta ve Doğu Karadeniz ile Erzurum-Kars bölüm dışında tüm yurtta şiddetli yağmur var...


      ÇARŞAMBA günü Doğu Marmara (İstanbul), Karadeniz, Ankara-Kütahya arası, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Sivas çevresinde yağışlar devam ediyor.


      PERŞEMBE günü yeni bir yağışlı hava geliyor... Yeni yağış dalgası Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara-Eskişehir hattında etkili oluyor. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Mardin civarındaki yağışlar sürüyor...


      CUMA günü yine tüm Türkiye yağmur altında... Yağışlar Bolu-Afyon arası ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kara dönüşecek.


      Rüzgarın pazartesi akşam saatlerinden sonra ve özellikle salı günü; batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege ve Batı Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
     
     İSTANBULLULAR DİKKAT!

      İstanbul Valiliği, kentte yarından itibaren etkili olacak yağış konusunda uyarıda bulundu.


      İstanbul Valiliği İl Afet Yönetim Merkezince yapılan açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre, İstanbul’un yarın sabah saatlerinden itibaren 3 gün süreyle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.


      Etkili yağışın oluşturabileceği muhtemel olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri almaları konusunda ilgili kurum ve kuruluşların uyarıldığı kaydedilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle hatırlatılır" denildi.
     
     SEL VE SU BASKINI UYARISI

      Pazartesi günü; güney ve batı, Salı günü güney, iç ve batı, Çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli rüzgarla birlikte etkili ve sürekli olması beklenen sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara (Sel, su baskını, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir" uyarısı yaptı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:02

İLGİLİ HABERLER