Gündem
  • 19.7.2009 16:18

ÖNÜNE GELEN 'ALPERENİZ' DİYEMEYECEK

Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Topçu, BBP üzerinde bir 'operasyon' yapıldığını belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazası ile ilgili olarak siyasilerden gereken desteği göremediklerini belirterek, "Kaza ile ilgili tüm bilgi ve bulguları biz takip ettik. Dışarıdan uzman getirdik. Ayrık otunu söke söke delil bulduk. Siyaset kurumu gereken ilgiyi göstermedi" dedi.

Ordu Gazeteciler Derneği'ni ziyaretinde açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP üzerinde bir süredir bir 'operasyon' yapıldığını belirtti. Ancak bu tür oyunlara karşı uyanık olduklarını belirten Topçu, "Bizim en gencimiz 21 yaşında ve Türk-İslam kızıl elması bayrağını devam ettiriyoruz. Bize karşı hesapları kitapları olanlar vardır. Ama vardır da ne oldu. Hani demişler ya 'adın mülayim sert olsan ne yazar'. Hesabın olsa ne olur. Biz buraya değirmenle gelmedik ki. Urganların altından geçerek geldik. Ne yapacaklarsa yapsınlar" diye konuştu.

"DELİLLERİ SİYASET KURUMU DEĞİL, BİZ BULDUK"

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasına hiçbir zaman 'kaza' diyemeyeceğini belirten Topçu, kaza ile ilgili tüm delilerle bile parti olarak kendilerinin ulaştığını, siyaset kurumundan gereken desteği göremediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Ben ona hiç bir zaman kaza demedim. Ben 25 Mart'tan itibaren 'şehadet süreci' diyorum. 72 bin tane şüphe vatandaşın vicdanında duruyor. Ben ve arkadaşlarım hukuk içinde kalarak olayı takip ettik ve ediyoruz. Dışarıdan getirdiğimiz uzman heyet önüme bilgi ve belgeleri koydular. Ve her şeyi BBP buldu. Ben buldum her şeyi. Siyaset buna yeterince sahip çıkmadı. Devletin sisteminin çürümüşlüğü burada da görüldü. Burada her şey Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarına kaldı.

Biz ayrık otunu söke söke delil bulduk. Bulduğum şeylerde ne var. Evet siyasi erkin adeta umursamazlığı var. Sayın Başkaban, hak etmiyorsun bunları. Hadi kurtar kendini. Ne yapacaksın? Gayet basit. Başbakanlık Teftiş Kurulunu harekete geçir. Sayın Cumhurbaşkanı siz de bir şeyler yapın. Bunların yapmak çok mu zor? Varsa yoksa her şey açığa çıksın"

Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu anısını yaşatmak istediklerini kaydederek, 9 Ağustos'ta kazanın meydana geldiği yer olan Göksun Kaş Dağı'nda 'Vuslat Kurultayı' düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

"KLASİK MÜZİKDE ŞARAP İÇİLİR Mİ?"

Topkapı Sarayı'ndaki İdil Biret konseri sırasında yaşanan olaylara da değinen Topçu,Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sert eleştirilerini sürdürdü. İdil Biret'in konserinin tarihi bir mekanda verildiğini, ancak böylesine milli bir sanatçının konserinde daha önce hiçbir zaman 'şarap ve minder' olmadığını hatırlatan Topçu, "Bu olay çok büyütüldü.

Böyle baskılar bize vız gelir, tırıs gider. Biz birilerinin sesi çok çıkıyor diye milli ve manevi duygularımızı onların jargonu ile mahalle baskısına bakarak duvara asmayız. Bu olay çok büyütüldü, kabuğundan dışarı çıkarıldı. Değerli sanatçımız İdil Biret'in seslendirdiği Çaykovski ne zamandır minderlerin üzerinde şaraplarla beraber dinleniyormuş?

Dünya da klasik müziğin dinleme standardı nasıldır? Ne demek yani, 'şarap ve minderini kap gel, Topkapı'da İdil Biret konseri dinle'. İdil Biret rock yapmıyor. Gazel de çekmiyor. Klasik müzik icra ediyor. Bütün dünyada klasik müzik dinlenirken öksürene bile dönüp bakılır. Öksürüyorsan 'niye geldin' derler gibi bakarlar. Böyle bir ortamda ses çıkmaz, sinek uçmaz. Özel kıyafeti vardır. Peki bu ezber tarihi bir mekanda niye bozuldu?

Elin adamının tarihi mekanları ayak altı oluyor mu? Senin ayak altı dediğin yerin birinci avlu denilen yeri Osmanlı askerleri sefere çıkartılırken dua okunan yerdir. Onun etrafında kutsal emanetler var. Kutsal emanetlerin olduğu yerde 24 saat kesintisiz Kur'an-ı Kerim okunuyor" dedi.

"ALPEREN OCAKLARI DERNEK OLACAK"

Alperen Ocakları ile ilgili olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlığında 'Tarlayı sürmüşler' sözünü hatırlatan Topçu, "Tarlayı sürmüş elin adamı. Alperen Ocakları'nın bir dernek statüsüne kavuşması lazım. O zaman sızma olamaz. Bundan sonra birileri çıkıp 'Biz Alpereniz' diyemeyecek" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a eleştirilerini sürdüren Topçu, "Hala beyninin bir köşesinde ideolojik bir kırıntı kalmış" diye konuşan Topçu, "Güya kendi çapınca mesajlar falan veriyor. İşini yapmıyor. Milletin iradesine saygı göstermiyor. Biz kendisine 'kösele' desek köseleye ayıp olacak" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER