Asayiş
  • 22.9.2012 23:36

Opera provasında sahne yandı

Edinilen bilgiye göre, saat 17.30 sıralarında AKM Büyük Salon’da, Samsun Devlet Opera ve Balesi oyuncularının ‘Madama Butterfly’ adlı operanın provası esnasında sahnedeki spottan kaynaklanan yangın çıktı. Spotun ısınması sonucu perde tutuştu ve salon bir anda dumanla kaplandı. Yangına oyuncular müdahale ederken, itfaiyeden de yardım istendi. Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, yangını söndürdü. Yangın sonrası sahne kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili açıklama yapan Samsun Devlet Opera ve Balesi Başyönetmeni Mehmet Yılmaz, “Sahnede 2012-2013 sanat sezonunun açılışını yapacağımız ‘Madama Butterfly’ adlı opera gösterimizin provasını yapıyorduk. Küçük bir elektrik kontağından sahne perdelerimiz yandı. Yangına müdahale ettik. İtfaiye zamanında gelerek hemen müdahale etti. Maddi çok büyük bir kaybımız yok” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce ise, “Sanıyoruz ki lambaların çok fazla ısınması sonucu çıktı. Ekiplerimiz durumu haber alır almaz hemen olay yerine gelerek gerekli müdahaleleri yaptı. Şu anda itfaiye ekiplerimiz tarafından soğutma çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.
Öte yandan, yangın sonrası salonda bulunan birçok oyuncu kendini dışarı atarken, oyunculardan 2’sinin dumandan etkilenerek 112 Acil Servis ambulanslarıyla hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:59

İLGİLİ HABERLER