Yaşam
  • 5.4.2005 07:06

OPERADA 'AHLAKSIZ TEKLİF' İDDİASI!..

Fransa'daki Bordeaux Operası müdürü Charles Jude, ahlaksız tekliflerini kabul etmeyen balerinlere rol vermemekle suçlanıyor. Helene Ballon adlı balerin, "Onu terk edince atıldım" diyerek şikâyet ediyor.

Fransa'da sanat çevreleri, büyük bir skandalla çalkalanıyor. Bordeaux Operası'nın müdürü Charles Jude'un, kendisini reddeden balerinleri işten attığı iddia ediliyor. Charles Jude'u dava eden 33 yaşındaki Helene Ballon, iddiasını şöyle dile getiriyor: "Herkese aynı şeyi yapıyor; yatağa kimi atarsa, rolü ona veriyor. Bu teklifi kabul etmeyenleri ise işten atıyor. Bana da aynısını yaptı; rolümü elimden aldı." Ballon'un avukatı Gerard Boulanger ise müvekkilinin bir süre Charles Jude ile birlikte olduğunu, fakat ayrılmaya kararverdiği zaman cezalandırılmak amacıyla işine son verildiğini söylüyor.

Mektup Delil Oldu
1996'dan beri Bordeaux Operası'nın müdürlüğünü yapan Jude ise suçlamaları reddediyor. Jude, Ballon'un birçok dansçıyla birlikte olduğunu ve ilişkilerini işe yansıttığı için başrolden atıldığını söylüyor. Fakat Ballon'un avukatının yargıca sunduğu mektuplar, davanın seyrini değiştirecek gibi görünüyor.

Hapse Girebilir
Bu mektuplarda Charles Jude, Ballon'a, "Beni terk ettiğin için çok üzgünüm. Sensiz yaşayamıyorum" diyor. Suçlu bulunması halinde Charles Jude'un hapis cezasına çarptırılacağı bildiriliyor.

SABAH

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:25

İLGİLİ HABERLER