Dünya
  • 25.5.2013 20:55

Öpüşme eyleminde olay çıktı

Facebook'ta örgütlendiler metro durağında öpüştüler.Ankara Metrosu Kurtuluş İstasyonu'nda (ANKARAY), geçtiğimiz günlerde peronda bekleyen ve el ele tutuşan genç çifte yapılan, "Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz. Gayri ahlaki davranmayın" anonsunu protesto etmek isteyenler, internet ortamında sosyal medya üzerinden metroda öpüşme eylemi için organize oldu. Facebook'da sayfa açan eylemciler, bugün saat 18.30'da Kurtuluş Durağı'nda öpüşerek anonsu protesto etti. Aşırı sağ görüşlü bir grup, öpüşme eylemi yapan çiftelere tepki gösterince gerilim çıktı. Çevik kuvvet, iki grubun arasına girerek gerilimi yatıştırmaya çalışıyor.
Polis ve zabıta önlem aldı
Ankara Metrosu Kurtuluş İstasyonu'nda, peronda bekleyen ve el ele tutuşan genç çifte yapılan, "Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz. Gayri ahlaki davranmayın" anonsuna tepkiler sürüyor. Anonsu protesto etmek isteyenler, sosyal medyada "Kurtuluş Metro'da Öpüşüyoruz" kampanyası başlattı. Bu amaçla Facebook’da sayfa açan eylemciler, bugün saat 18.30’da Kurtuluş Durağı'nda buluştu. Erkekli kızlı eylemciler, öpüşerek anonsu protesto etti. Eylem nedeniyle metro durağının çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Ankara Emniyeti, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ile metro güvenlik görevlileri, ekipler halinde istasyon ile çevresinde görev yaptı. Polis de, olası bir gerginliğe karşı metro istasyonunun giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemi aldı.

Yaklaşık 40 kişiylik bir gruptan oluşan çiftler, saat 18.30'da öpüşerek, protesto gösterisinde bulundu. Bu sırada yaklaşık 20 kişilik sağ görüşlü bir grup, eylem yapan gruba tepki gösterdi. Eylemcilere tepki gösterenler tekbir getirerek, "Kanımız aksa da zafer İslam'ın" diye slogan attı. İki grup arasında gerginlik çıkınca devreye çevik kuvvet girdi. Polis, gruplar arasında çatışma çıkmaması için eylemciler ile tepki gösterenleri yatıştırmaya çalışıyor.

Anons Meclis'e taşınmıştı
Tepki çeken anons yapılırken o sırada durakta bulunan çok sayıda vatandaşın ulaştığı CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Gök, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti.

"Öpüşenleri uyarmıyoruz" demişti
Metro çalışanlarının bağlı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş. (BUGSAŞ) Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, tepki çeken anonsla ilgili olarak, "Genelde böyle bir anons şeklimiz yok. El ele tutuşanı geçin, çok afedersiniz öpüşenleri bile uyarmıyoruz. Sadece el ele tutuşma değil, daha aşırıdır" demişti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER