Gündem
  • 16.8.2009 10:12

ORG. BİTLİS'İN EKİBİ SUİKAST KURBANI MI?

Emekli Albay Vural’dan ‘Eşref Bitlis’in kadrosu suikastlerle öldürülecek’ notu çıktı. Vural “Bu belgeyi hatırlamıyorum” dedi. Tayfun Çillioğlu’nun “10 kişilik fotoğraftakilerden 7’si bir şekilde öldü ya da öldürüldü”dediği isimlerin kimler olduğuyla ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmişti.

3. Ergenekon iddianamesine giren ve eski MİT çalışanı emekli Albay Hüseyin Vural Vural’da bulunan şok bir belge, şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybeden eski Jandarma Genel komutanı Eşref Bitlis ve ekibinin ölümlerini yeniden gündeme getirdi. Vural’da Orgeneral Bitlis, Korgeneral İsmail Selen, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden’in de suikastlerle öldürüldüğüne ilişkin belgeler ele geçti.

‘BU BELGEYİ HATIRLAMIYORUM’ DEDİ

3. iddianamede “Ergenekon silahlı terör örgütü yapılanmasında fikri ve ideolojik olarak örgüt üyelerinin eğitimiyle görevli” kişi olarak gösterilen Emekli Albay Vural’da ele geçirilen begeler, kayıtlara ‘şehit oldu’ diye geçen ancak Ergenekon soruşturmasıyla birlikte ‘suikaste kurban gittiler’ iddiaları ciddi biçimde tartışılmaya başlanan subay cinayetlerine ışık tutacak nitelikte. Vural evinde çıkan belgeler için “Bu belgeyi hatırlamıyorum” dedi.

‘SUİKASTLERLE ÖLDÜRÜLECEKLER’

Hüseyin Vural Vural’da ele geçen Orgeneral Eşref Bitlis’le ilgili belgede “Eşref Bitlis’in kadrosu suikastlerle öldürülecek’’ ifadelerinin yer aldığı belirtildi. Belgede ayrıca, görevi başında öldürülen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden ile emekli olduktan sonra evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Korgeneral İsmail Selen’in de suikaste kurban gittikleri bilgilerini içeren mesajların yer aldığı kaydedildi.

‘TSK içinde Ergenakon soruşturması yapıldı’

Hüseyin Vural Vural’ın teknik takibe takılan konuşmalarında, 7 Nisan 1991’de evinde öldürülen emekli Tümgeneral Memduh Ünlütürk’ün Ergenekon’u bildiği ve bunu konuşmaya çalıştığı için öldürüldüğünü anlatıyor. Hüseyin Vural Vural’a Erol Mütercimler ile yaptığı bu telefon görüşmesinde geçen konuşmanın bugünkü soruşturmaya konu örgüt olmadığını belirterek, ‘’1971 yılında TSK bünyesinde yapılan bir soruşturma ile ilgili. Bunun tam ismi de Ergenakon’’ dediği belirtildi.

BENDE ERGENAKON KARTI VAR

4 Nisan 2008’de Erol Mütercimler ile Hüseyin Vural Vural arasında geçen telefon konuşması:

H.V.V.: Ergenekon nedir biliyor musun.

E.M.: Yo hayır siz söyleyin belli ki bi şey var kritik bi şey var

H.V.V.: Kritik de diii Dokuz Martçıların İstanbul grubunun koyduğu isimdir o paroladır.

E.M.: Onu bilmiyorum onu ilk defa öğreniyorum.

H.V.V.: Aaaa ya bak bende onun kartı da var be.

E.M.: Allahımız aşkına. Ya bunu kimse bilmiyor.

MEMDUH ÜNLÜTÜRK HAİN HERİF

H.V.V.: Hiç kimse bilmez bunu. Erol bilir bilmem ne bilir yani İstanbul grubu sadece İstanbul grubunun askerleri bilir. Anladın mı o seninki bi şeyler söylüyorsa oo hain herif Menduh Ulutürk. O belki bunları ellerini geçti tabi konuşmadan.

E.M.: Haa o bunu biliyor oo.

H.V.V.: Bunu söylemeye çalıştı o.

Eşref Bitlis ekibinde esrarengiz ölümler

Eşref Bitlis’e yakın subaylardan Albay Kazım Çillioğlu’nun büyük oğlu Tayfun Çillioğlu, bir süre önce Star’a yaptığı açıklamada “Bizim komutanımız Eşref Paşaydı. Babamın ajandasında bir fotoğraf bulduk. Bitlis’in yanı sıra aralarında generallerin de yer aldığı 10 kişiden 7’si bugün hayatta yok. Hepsi bir şekilde ölmüş. Bazı şeylerin sonuçlanmasını bekliyorum, sonra babamın arşivini, günlüklerini, fotoğraflarını ilgililere vereceğim” demişti.

BİTLİS’LE GİTMEDİ, BİR YIL SONRA ÖLDÜ

Albay Çillioğlu, Eşref Bitlis’in düşen uçağına binecek ekipten son anda çıkarılmış ve iki gün önce hazırlık yapması için Diyarbakır’a gönderilmişti. Uçak kazasından Albay Çillioğlu, bir yıl sonra Tunceli Jandarma Alay Komutanı olarak görev yaparken lojmanında ölü bulundu. Çillioğlu’nun ölümü kayıtlara ‘intihar etti’ diye geçti. Ancak intihar silahının ve mermi çekirdeğinin balistik incelemesinin yapılmadığı, ailesine teslim edilen silahının şarjöründeki mermilerin tam olduğu ortaya çıkmıştı.

FOTOĞRAFTAKİ 7 İSİM KİM?

Tayfun Çillioğlu’nun “10 kişilik fotoğraftakilerden 7’si bir şekilde öldü ya da öldürüldü”dediği isimlerin kimler olduğuyla ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmişti.

Fotoğraftakilerin Orgeneral Eşref Bitlis, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, Mardin Jandarma Alay Komutanı Rıdvan Özen, Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu, emekli Korgeneral Hulusi Sayın, Jandarma Binbaşı (JİTEM kurucusu) Cem Ersever olduğu da öne sürülmüştü.
star

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER