Asayiş
  • 5.9.2008 17:16

ORGANİZE KOMİSERİ 'GASP' SUÇUNDAN TUTUKLANDI...

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Mehmet F.Ç, daha önce görev yaptığı Narkotik Şube'den tanıdığı kokain satıcılarından tehditle para aldığı iddiasıyla tutuklandı..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'nde bir süre çalışan komiser Mehmet F.Ç. daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne atandı. İddiaya göre, Mehmet Ç. burada göreve başladıktan sonra Narkotik Şube'den tanıdığı sokak satıcıları ile irtibata geçti ve kendilerini tehdit ederek para istedi. Mehmet F. Ç.'nin tüm tehditleri, sokak satıcıları hakkında teknik takip yapan narkotik polisince tespit edildi.Sokak satıcılarını "Eğer istediğim parayı vermezseniz sizi gözaltına alırım" diyerek tehdit ettiği öne sürülen komiser ile aynı evde kaldığı doktor kardeşi gözaltına alındı. Narkotik polisi ayrıca uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen kişileri de yakaladı. Komiser Mehmet F. Ç. ve kardeşi İsmail İ. Ç. ile birlikte 6 kişi adliyeye sevk edildi. Mehmet F. Ç. , Galip Y. ve Onur D,. tutuklanırken, İsmail İ. Ç.'nın de ararında olduğu 3 kişi ise serbest kaldı.

800 gram kokainin ele gerildiği operasyona ilişkin emniyette işlemleri tamamlanan 9 kişide ise bugün adliyeye çıkarıldı. Aralarında komiser Mehmet F. Ç tarafından 5 bin doları gasp edildiği öne sürülen Ayhan Ö.'nün de olduğu 9 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlıların telefon dinlenmesine takılmamak için uyuşturucu satışı yaptıkları sırada telsizle iletişim kurdukları öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:31

İLGİLİ HABERLER