Gündem
  • 30.8.2017 00:48

Orgeneral Akar'dan net mesaj

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Terörle mücadelemiz aralıksız büyük bir kararlılıkla devam etmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Şırnak’ta 11 Ağustos’ta bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriç’in babaevine taziye ziyaretinde bulundu. Akar’a ziyarette Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin eşlik etti. Akar ile kuvvet komutanları, Yenimahalle ilçesindeki şehidin evi önünde kurulan taziye çadırında, şehidin babası Süleyman Meriç’e ve yakınlarına başsağlığı diledi. Daha sonra Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Akar, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin aralıksız büyük bir kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak, “En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Bunu yaparken TSK, jandarma, polis, korucularımız omuz omuza mücadeleyi büyük bir azimle sürdürmekte. Bu faaliyet sırasında gerek planlamada gerek icrada bütün güvenlik güçlerimizin mensupları büyük bir dikkatle, büyük bir hassasiyetle masum hiçbir kişiye zarar vermeden bu mücadeleyi sürdürme kararlılığında. Tarihimize yakışır şekilde bu mücadele azimle, kararlılıkla devam etmekte” diye konuştu.

Hudutların güvenliği için TSK mensuplarının gece gündüz demeden kendilerine verilen görevleri büyük bir aşk ve şevk ile yapmaya devam ettiğinin altını çizen Akar, şunları kaydetti:

“Bunun dışında sınırlarımızın ötesinde, hudutlarımızın ötesinde ülkemizin, milletimizin hak ve menfaatlerini korumak ve kollamak için gerekli bütün tedbirler alınmakta. Aynı şekilde oradaki faaliyetlerimiz azimle, karalılıkla sürmektedir. Bu vesileyle başta şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Babası Süleyman kardeşim olmak üzere tüm aileye, tüm yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet olsun. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Başımız sağ olsun.”

Abdullah Sarica - İbrahim Berat Yılmaz

Güncellenme Tarihi : 29.8.2017 21:52

İLGİLİ HABERLER