Yaşam
  • 29.5.2006 16:11

ORHAN PAMUK ''ASTURİAS PRENSİ'' ÖDÜLÜNE ADAY

MADRİD - İspanya'nın kültür, sanat, bilim ve teknoloji alanlarında en büyük ödülü olan ve dünya çapında prestije sahip ''Asturias Prensi'' ödülünün edebiyat dalındaki adayları arasında yazar Orhan Pamuk da yer alıyor.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ödül için edebiyat dalında 18 ülkeden toplam 26 adayın arasında Türkiye'den Orhan Pamuk da bulunuyor. Diğer adaylar arasında ise İsrailli Amos Oz, Arnavut İsmail Kadare, Amerikalı Philip Roth ve Margareth Atwood, Hintli Arunthati Roy, Meksikalı Elena Poniatowuska yer alıyor.
     Asturias Prensi Vakfı, geleneksel olarak adayların isimlerini açıklamazken, sadece adayların ülkelerinin Arnavutluk, Almanya, Arjantin, Kanada, Güney Kore, Danimarka, ABD, Mısır, Hollanda, Hindistan, İsrail, Lübnan, Meksika, Peru, Portekiz, Türkiye, Uruguay ve İspanya olduğunu duyurdu.
     Asturias Prensi ödülleri, ''bilimsel çalışma, teknolojik, kültürel, sosyal ve insanlık adına yapılan çalışmalar, uluslararası çevrede yapılan kurumsal veya takım çalışmalarına'' verilirken, bu yıl edebiyat dalındaki ödülün de bu ana temalar kapsamında evrensel kültüre katkıda bulunan kişi, grup veya kuruma verileceği kaydedildi.
     Ödülü kazanana 50 bin avro, bir diploma, bir nişan ve bir heykel verilecek.
     20 kişilik jüri, yarın finale kalanları açıklayacak, kazanan ise 31 Mayıs Çarşamba günü belli olacak. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER