Gündem
  • 11.10.2008 01:11

ORHAN PAMUK'TAN FAZIL SAY'A DESTEK!..

Ünlü piyanistimiz Fazıl Say, SKYTÜRK'te katıldığı 'Enver Aysever ile Ayrıntılar' programında Frankfurt Kitap Fuarı'nda sahnelenmesinden vazgeçilen kendisinin bestelediği Nazım Hikmet Oratoryosu konusunda, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'tan aldığı desteği anlattı.
Pamuk'un 301. maddeden yargılanma durumu ortaya çıktığında kendisine ilk desteği veren kişi olduğunu, ayrıca 301. maddenin kaldırılmasına yönelik de ilk imzayı attığını hatırlatan Fazıl Say, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu olayla ilgili olarak aradı. O en kötü gününde, arabasına itildi vesaire mahkemeden çıkarken, ben o akşam onu konserime davet etmiştim. Konserden sonra da yemeğe davet etmiştim, kızıyla gelmişti. 301'i Oral Çalışlar ilk hazırlamıştı, o ilk önüme koydu ve yanımdaki sanatçı dostlarımla ilk imzalayanlar bizlerdik. Orhan Pamuk geldi ve şöyle dedi: Sen benim en kötü günümde destek olmuştun, ben de sana destek olmak için geldim. 'Boşver bu korkaklığı' dedi, iyi bir duruş sergiledi. Ben de Orhan'ı zaten edebiyatçı olarak beğeniyorum, Nobel'i hak ettiğini düşünüyorum."
Fazıl Say, Türkiye'nin, Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuk ülke olarak onurlandırılmasında Orhan Pamuk'un en büyük rolü oynayan kişi olduğunu da sözlerine ekledi.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER