Gündem
  • 7.4.2007 06:43

ORMAN TALANINA İZİN VERMEYEN MÜDÜR SÜRÜLDÜ!..

İki kez alındığı görevine mahkeme kararıyla dönen Orman Müdürü Musa Akşan’a Çanakkale sahip çıktı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Akşan’ın orman talanına izin vermediği için tayin edildiğini öne sürdü.

ÇANAKKALE Orman Bölge Müdürü Musa Akşan ikinci kez alındığı görevine yine mahkeme kararıyla döndü. 11 Aralık 2006’da Ankara Eğitim Dairesi Başkanlığı emrine mühendis olarak verilen Akşan, Bursa 2’nci İdare Mahkemesi’ne başvurmuş, mahkeme 21 Aralık 2006’da yürütmeyi durdurma kararı vererek Akşan’ı göreve iade etmişti. Musa Akşan, 26 Şubat 2007’de tekrar Çanakkale’de göreve başladı. Ancak göreve başlamadan bir gün önce, Akşan’ın yerine gelen Müdür Mustafa Demirel’le görüşen 2 müfettiş, bölge müdürünün makam odasına yerleşti. Akşan ise müdür yardımcısı odasında çalışmalarını yürütmeye başladı.

Tarım Orkam- Sen Genel Başkanı Sezai Kaya, Akşan’a baskı uygulandığını öne sürdü ve "Müfettişlerin olmayacak şekilde bir makam odasını işgal etmesi oradaki çalışana verilen bir gözdağıdır" dedi.

Bölge Müdürü Musa Akşan’ın atamasının sürgün olduğunu, Çanakkale’de orman talanına göz yummadığı için tayininin çıkarıldığını öne süren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da "Çanakkale önemli bir orman kenti. Bölge Müdürü hakkında kimseden şikayet yok. Birilerinin ayağına bastı diye başlatılan yok etme süreci şu anda kişilik haklarına tecavüze kadar varmıştır" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:25

İLGİLİ HABERLER