Asayiş
  • 14.8.2020 14:26

Orman yakan PKK'lı alçaklar yakalandı

 PKK'ya 3 ilde büyük operasyon! Gözaltılar var...

Son dakika haberine göre; PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik İstanbul merkezli 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni karalamak amacıyla ormanları bile ateşe vermeye başlayan insanlık ve doğa düşmanı bölücü terör örgütü PKK'ya İstanbul'da operasyon düzenlendi. Bölücü örgütün üyelerini sokak eylemlerine yönlendirmek için ormanları, araçları, iş yerlerini kundaklamaya hazırlanan ve sansasyonel terör saldırısı arayışı içerisinde oldukları tespit edilen 12 şüpheli eş zamanlı operasyonla yakalandı.

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ön çalışmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni karalamak amacıyla ormanları bile ateşe vermeye başlayan bölücü terör örgütü PKK'ya İstanbul merkezli üç ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Emniyet İstihbarat ve Terör Polisleri'nin tespitlerine göre; bölücü terör örgütü PKK Üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyi başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışındaki başarılı operasyonlarına sözde misilleme yapmak, Türk Ordusu'nu karalamak ve örgüt üyelerini sokak eylemlerine yönlendirmek amacıyla harekete geçti.


SALDIRI ARAYIŞINDA YAKALANDILAR

Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üzerine suç atmak ve Türk Ordusu'nu karalamak amacıyla ormanları bile yakmaya başlayan bölücü örgüt üyelerinin ormanları, araçları, iş yerlerini kundaklamaya hazırlandıkları ve İstanbul'da sansasyonel terör saldırısı arayışı içerisinde oldukları belirlendi. Irak'taki örgüt üyeleriyle bağlantılı olduğu saptanan ve Esenyurt İlçesi'nde ikamet ettiği belirlenen Suriye uyruklu U.Y.A. ile irtibatlı oldukları ve bölücü örgütten talimatlar aldıkları belirlenen şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Toplamda 12 şüpheli yakalandı.

SÖZDE SORUMLULARI DA YAKALANDI

Suriye'de bulunan bölücü terör örgütü üyeleri ile irtibatlı olarak aktarım faaliyetleri içerisinde yer alan, bölücü terör örgütünün sorumlu düzeydeki üyeleri arasında bulunan ve dört yıl boyunca bölücü terör örgütünün sözde "Ağır silah sorumlusu ve eğitmeni" olarak faaliyet yürüten T.H. de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında olan M.M.'nin ise 2018 yılında uzun süre bölücü terör örgütünün içerisinde "Tall Tami" bölgesinde silahlı olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. Bölücü terör örgütü adına "Gençlik Yapılanması" adı altında faaliyetler yürüttükleri saptanan şüphelilerin de aralarında olduğu ve İstanbul'da terör saldırısı arayışında oldukları değerlendirilen 12 şüpheli de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Güncellenme Tarihi : 14.8.2020 22:18

İLGİLİ HABERLER