Gündem
  • 26.5.2020 11:55

Ortadoğlu'nun Las Vegas'ı Dubai battı

Dubai'de Panik: COVID-19 nedeniyle şirketlerin% 70'i 6 ay içinde kapanacak.

“Dubai iş dünyasına Covid-19 darbesi” başlıklı rapor, başta BAE olmak üzere ve bütün bölge ülkelerini şok etti.


Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ta KDV Uygulaması Başladı

Dubai Ticaret ve Sanayi Odası (DCCI) tarafından yapılan bir ankette;  Dubai'de faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 70'inin koronavirüs pandemisinin patlak vermesi ve küresel düşüşün etkileri nedeniyle önümüzdeki altı ay içinde faaliyetlerini askıya alacağı ortaya çıktı.

8 Dubai – Birlesik Arap Emirlikleri | Turizm Sektörünün En Önemli ...

DCCI tarafından Perşembe günü yayınlanan çalışma, 16-22 Nisan tarihleri ​​arasında Dubai'deki en yüksek kapanış döneminde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 1.228 yönetici arasında bir araştırma yaptı.

Abu Dhabi Turu : DEEPNATURE TRAVEL

Ankete katılanların üçte ikisinden fazlası önümüzdeki altı ay içinde piyasadan ayrılma olasılığının orta ila yüksek olduğunu, yüzde 27'sinin gelecek ay içinde işlerini kaybetmeyi beklediklerini ve yüzde 43'ünün altı ay içinde faaliyetlerini askıya almayı beklediğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri Gezi Rehberi | Pegasus

Dubai'nin en çeşitlendirilmiş ve en az petrol bağımlı Körfez ekonomilerinden birine sahip durumda. Dubai’nin gelirinin büyük bir kısmını ; turizm, eğlence, lojistik, emlak ve perakende gibi sektörlerden elde ediyor.
Çok fazla petrol geliri olmayan Dubai’nin ekonomik olarak düştüğü hal Körfezdeki ülke ekonomilerinin ne durumda olduğunu gösteriyor.
Dubai'nin otel ve restoranlarının neredeyse yarısının gelecek ay kalıcı olarak hizmet dışı kalması bekleniyor.
Aynı şekilde; Seyahat ve turizm acentelerinin yüzde 74'ünün , nakliye ve depolama şirketlerinin yüzde 30'unun aynı dönemde faaliyetlerini askıya alması bekleniyor.

Dubai'de Gezilecek Yerler


Perşembe günü yayınlanan o raporda : Kentin kapsamlı ve kısmi sokağa çıkmama önlemleri Şehiri tamamen bir çıkmaza soktu. Alışverişin bitmesi bütün şirket ve maazaların sonu oldu. Dev alış veriş merkezleri kapandı ve içerideki mallar çürümeye terk olundu.  Hem içeriden hem dışarıdan çift ​​şok, 2008 küresel mali krizi sırasında bile benzeri görülmemiş seviyelere yıkıcı etki yaptı.
DCCI sözcüsü, anketteki şok edici bulguların bazılarını hafifletmeye çalıştı ve şunları söyledi: “Dubai Ticaret ve Sanayi Odası, Nisan ayında Dubai'de faaliyet gösteren 245.000 şirketten sadece 1.228'inde kapanış prosedürleri gerçekleşti. Biz rapordaki kadar kötü düşünmüyoruz. Katılımcıların konuya ilişkin düşünceleri uzun vadeli kapanma beklentilerine dayanıyor.”
Geçen yıl, Dubai ekonomisi sadece yüzde 1,94 büyüyerek 2008-2009 küresel mali krizi sonrasındaki ekonomik çöküşten bu yana en düşük büyümeyi yaşadı.
10 yıldan uzun bir süre önce, küresel durgunluk Dubai'yi en zengin ve daha muhafazakar komşusu Abu Dabi'den 20 milyar dolarlık kurtarma yardımı istedi.

Dubai'de Gezilecek En Güzel Yerler | obilet.com - Blog

Küresel salgının Dubai'ye on yıl önce yaşanan ekonomik durgunluktan çok daha ciddi zararlar vermesi muhtemeldir.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR

Güncellenme Tarihi : 27.5.2020 00:56

İLGİLİ HABERLER