Dünya
  • 30.11.2007 00:03

ORTADOĞU'NUN YENİ KOORDİNATÖRÜ BELLİ OLDU!..

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hollandalı diplomat Robert Serry'yi, BM'nin Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü ve Filistin Özel Temsilcisi olarak atamak istediğini duyurdu.
BM Sözcüsü Michelle Montas, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Ban'ın BM Güvenlik Konseyi'ne mektup yazarak Serry'i, eylül ayında görevinden ayrılan Ortadoğu temsilcisi Michael Williams'ın yerine atamak istediğini bildirdiğini söyledi.
Montas, Serry'nin ayrıca, genel sekreterin BM, ABD, AB ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü'nün özel temsilcisi olarak çalışacağını da kaydetti.
Serry, Hollanda'nın Dublin, Bangkok, Moskova, Kiev ve BM Büyükelçisi olarak görev yaptı, bir süre Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nda Ortadoğu dairesinin başkanlığını yürüttü. Serry, 1991'de Madrid'de yapılan Ortadoğu Barış Konferansı'nda da AB heyetinde yer aldı.
57 yaşındaki Serry'nin, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'yı ilgilendiren siyasal ve barışı koruma konularında yayınlanmış makaleleri bulunuyor.
Eski temsilci İngiliz Michael Williams, İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından İngiltere'nin Ortadoğu temsilcisi olarak atanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER