Sağlık
  • 3.3.2015 16:15

Ortalama Penis uzunluğu nedir?

British Journal Üroloji (BJU) merak edilen bu sorunun cevabını yapıtğı bir araştırmayla duyurdu.
Üroloji derneği dünya genelinde yaptığı araştırmalarda; dikleşmiş bir penisin ortalama boyunun 5.2 inç yani 13.24 santim olduğunu açıkladı. Bu boyutun standart olduğunu belirten Üroloji derneği, bunun üzerindeki uzunlukların uzun sınıfına girdiğini belirtti.
Dikleşmemiş bir penisin boyunun 3.6 inç yani 9.16 santim olduğu da aynı araştırmada yer aldı.
Bu ölçülerin dünya genelinde ortalama penis boyutları olarak belirlendiğini bildiren BJU, sağlıklı bir erkek için bu uzunlukların normal olduğunu duyurdu.
Erkeklerin büyük kısmının normal penis boyutuna sahip olmasına rağmen, kendisinin cinsel organının ortalamının altında olduğunu sanıp bu yüzden psikolojik sorun yaşadığına dikkat çekilen araştırmada, "Bu ölçünün altında olanlar doktor yardımı alarak sorunlarını kolaylıkla çözebilirler" denildi.

"PENİS BOYU İLE BOYU ARASINDA AZ DA OLSA BİR İLİŞKİ VAR"

Ayrıca bir erkeğin penisinin boyu ile boyu arasında da az da olsa bir ilişki bulunduğunu gördüklerini belirtti. Araştırmacılar, ortalama bir penisin çevre boyunun ereksiyon halindeyken 11.6 cm, flasid halde ise 9.31 cm olduğunu da söyledi.

15,521 erkeğin penis boyu ölçümlerini içeren 17 araştırmayı bir araya getiren uzmanlar, tüm ırk ve yaşlardan erkeklerin ortalama penis boylarını ortaya koyan grafikler hazırladı.

ARAŞTIRMANIN AMACI ERKEKLERE NORMAL OLDUKLARINI GÖSTERMEK

Araştırmacılar daha önce birbirinden bağımsız penis boyu araştırmalarını sistematik olarak inceleyen ve sonuçları gruplayan bir çalışmanın gerçekleştirilmediğini dile getirdi ve elde edilen verilerin penis boyu ile ilgili kaygılar yaşayan erkeklere destek vermede kullanılabileceğini belirtti.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr David Veale, konu ile ilgili Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada “ Erkekler kendilerini soyunma odalarında gördükleri hemcinsleri ile ya da internetteki porno film aktörleri ile karşılaştırıp ve yetersiz olduklarını düşünebiliyor. Bazı erkekler penis boyları ile ilgili partnerlerinin şakalarına maruz kalıyor. Biz bu araştırma sayesinde erkeklere normal olduklarını gösterebileceğimizi düşünüyoruz” dedi.


HABERVİTRİNİ ÖZEL


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:48

İLGİLİ HABERLER