Sağlık
  • 3.3.2017 08:59

Ortamlarda Koku Giderme Yöntemleri

Ortamlarda Koku Giderme Yöntemleri

Toplum yaşamının var olduğu yerlerde burnumuz çeşitli kokular alır. Bu kokuların kötü olanları insanları nasıl rahatsız ederse, iyi olan hoş kokularda insanları mutlu eder. Kötü olan kokuların giderilmesi için insanlar çeşitli yöntemler uygulayarak alana yayılan kötü kokulardan kurtulmaya çalışırlar. Kokular, insanların duygu ve düşüncelerini etkileyebilecek türdendir. Hatta bazı kokular insanlar üzerinde o kadar büyük etkiye sahiptir ki aradan zaman geçmesine rağmen hala bu kokuyu hissedebilirler.

Kötü kokular insanların var olan iştahlarını yok eder. Kokular sadece burun ile değil, diğer  duyu organlarına varıncaya kadar hissedilir. Kötü koku, öncelikli olarak beyindeki koku merkezine ulaşır. Bu ulaşım diğer kokularla değerlendirilerek kötü olup olmadığı eşleştirilir. Koku duyusunda algı ve tanıma ilk önceliktir. Adaptasyon ve hafıza koku algısına  dair diğer etkenlerdir. Koku duyusunun hissedilmesinde etkin işleve sahip organ olan burun, kokuyu iki farklı noktadan alır. Kokunun hissedilmesinde etkin bir rol oynayan beyin, insan yaşamında önemli kabul ettiği kokuları kesinlikle unutmaz.

Koku Gidermenin Sırları Nelerdir

 Ortamları etki altına alan kötü kokuların giderilmesi adına kullanılan birçok keskin koku vardır. Bu kokuların etkili olanları odunsu ve çiçeksi kokular olmuştur. Kötü kokuların giderilmesinde kullanılan elektronik koku gidericiler yapılan zamanlı cihazlarla ortamlara koku göndererek etkin çözüm sağlar. Bu durum özellikle kurumsal işletmelerde yaygın olarak tercih edilir. İnsanların kötü kokulardan ne kadar rahatsız olduğu herkesin malumudur. Kokunun giderilmesi amacıyla insanlar ya da kurumlar çeşitli çalışmalar yaparak konunun giderilmesi amacıyla işlem yapmaktalar.

Ancak, hiçbir girişim kokunun giderilmesi adına etkin çözüm sunmaz. Bu nedenle ortam koku giderici makineleri hastaneler, oteller, havaalanları gibi alanlarda görünen ya da görünmeyen yerlere konuşlandırılarak yapılan zaman ayarlaması neticesinde insanları rahatsız etmeyecek bir şekilde kokuyu kısa mesafeli olarak ileriye üfleyerek ortama temiz koku yayar.

Ortam Koku Gidericilerinde Seçkin Marka Carpex

Ortam kokularını yok edebilecek gerekli birçok kokunun tüketicilerle buluşturulması adına hizmet sunan Carpex, ortam koku giderici ürünleri ile en kötü kokuları hissetmenize engel olur. Müşteri memnuniyet misyonu ile kurulan ve sadece ülke içerisinde değil birçok Avrupa ülkesinde de tercih edilen marka olma özelliğine sahip olan carpex gerçek koku giderme konusunda tercih edilen markalar arasında ilk sırada yerini alır. Tercih edilmesinin nedenlerinden birisi de kaliteli hizmet anlayışına sahip olması ve yenilikçi fikirlere açık olmasıdır. İşletmelerin hissetmek istediği kokuyu konusunda uzman ekipleri yaptığı çalışmalarla neticelendiren Carpex hakkında detaylı bilgi için internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2017 01:16

İLGİLİ HABERLER