Eğitim
  • 1.8.2008 12:54

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA KAYITLAR BAŞLADI

ANKARA - Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot uygulama olarak başlatılan ''e-kayıt'' sistemi, bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılıyor. Türkiye'deki sınavla öğrenci alan liseler dışındaki tüm liselere kayıtlar internet üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrenci kayıtları için başvurular, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 1-29 Ağustos 2008 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
     Okul müdürlükleri, kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-okul sisteminden TC Kimlik Numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek kontrol edecek. Genel liselere aday kayıt işlemleri genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemleri ise meslek lisesi müdürlüklerince yapılacak.
     Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınacak. Meslek liselerine kayıtlarda ise bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihinde bulunulacak. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.
     Aday kayıtları, en geç 3 Eylül 2008 tarihinde ''http://www.meb.gov.tr'' adresinde ilan edilecek.
     İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 4-12 Eylül 2008 tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:25

İLGİLİ HABERLER