Sağlık
  • 5.10.2020 17:40

Ortodontik Tedavi Nedir?

Ağız sağlığınızı korumanıza olanak tanıyan daha güzel bir gülümsemeye sahip olmanızı sağlayan ortodonti birçok diş özelliğinden biridir. Yunanca sözcük ortosun dan türetilen ortodonti kelimesi doğru ya da düz diş anlamına gelmektedir. Ortodontik tedavi her yaşta etkili olmakla birlikte bu tedavinin yedi yaş civarında yapılması önerilmektedir.

Çapraşık diş ve uyumsuz çene bozukluklarını teşhis eden, önleyen, tedavi eden diş hekimliği uzmanlık dalına ortodonti denirken ortodonti tedavisi üzerine uzmanlaşan diş hekimlerine de ortodontist denmektedir. Çocuk ve erişkin hastalarda diş şekil bozukluklarının önlenmesi, var olan bozuklukların çözülmesi ve hastalara iyi bir estetik, fonksiyon kazandırma amacı ile uygulanan bir yöntem olan Antalya ortodonti tedavisi tedavi edilmediğinde daha ciddi sorunlara neden olabilir.

Kaynak: Antalya Ortodonti

Ortodontik Sorunlar Nasıl Çözülür?

Çene ile ilgili olan bozukluklar çoğunlukla kalıtsaldır. Bu gibi durumlarda hastanın yaşı göz önünde bulundurularak tedavi programı hazırlanmalıdır. Ergenlik dönemindeki kişilerde alt ya da üst çene geride ise tedavi ortodontik yöntemler ile çözülmelidir. Fakat bazı çene uyumsuzlukları da fonksiyon bozukluklarına bağlı bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Antalya ortodonti tedavisi belirtileri genellikle bebeklik ve çocukluk döneminde çok fazla yalancı emzik ya da biberon kullananlar, parmaklarını emenler, tırnak yiyenler gibi alışkanlıklara sahip kişiler ortodontik bozukluklar ile karşılaşabilirler. Bu gibi alışkanlıkların önüne olabildiğince erken geçmekte fayda vardır. Böylelikle basit bir aparey kullanımı ile kötü anlamda etkilenecek iskeletsel bozukluklar da önlenmiş olacaktır. Üst çenede darlık varsa bu bir aparey yardımı ile tedavi edilmelidir.

Hayalini kurduğunuz gülümsemeye kavuşmak için ortodonti tedavisi işlemine başlayarak çene ve diş yapınızda olan bozuklukların düzelmesini sağlayabilirsiniz. Sürekli olarak gelişen ve değişen tedavi teknikleri sayesinde ortodontik tedaviler daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yapılmaktadır. Estetik kaygı nedeni ile ortodonti tedavisinden kaçınan hastalara görünmeyen ortodontik tedavi de yapmak mümkündür.

Gelişen medikal teknolojileri sürekli olarak takip eden, tanı ve tedavi yöntemlerini en güncel teknolojiler ile sürekli olarak ileriye taşıyan Sayın Ortodonti Antalya ortodonti tedavisi yöntemleri ile hızlı ve güvenilir bir şekilde hastalarının hizmetine sunmaya devam etmektedir. Ayrıca tedavi sonrası da hastaların sorunları ile ilgilenmektedir.

Neden Ortodonti Tedavisi

Dişlerde meydana gelen çapraşıklıklar her yaş grubundan kişiyi rahatsız eden ve gülüşlerini gölgeleyen estetik bir sorun olarak karşımıza çıkar. Ancak sorun yalnız estetik olmayabilir bazen de çiğneme ve konuşma da bozukluklar da meydana gelir. Kötü bir çene ilişkisi, çapraşık dişler ve bunlara bağlı oluşan ağız hijyeni ile dişlerin temizlenme zorluğu Antalya ortodonti tedavisi ile giderilir.

Son zamanlarda yapılan çalışmaların sonucunda insanların ilk bakışta en çok gözler ile gülümsemeye dikkat ettikleri gösterilmektedir. Sosyal hayatımızın en önemli parçalarından biri olan gülme eylemini sizlerde gerçekleştirmek istiyorsanız Antalya ortodonti tedavisi ile güzel ve estetik bir gülümsemeye kavuşabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 5.10.2020 17:41

İLGİLİ HABERLER