Asayiş
  • 14.10.2019 16:29

Osman Baydemir'den Erdoğan için küstah sözler

İngiltere'den hakaretler yağdırdı! Osman Baydemir'den Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için küstah sözler

İngiltere'de BBC'nin önünde basın açıklaması yapan HDP'li Osman Baydemir, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında küstah sözler söyledi.

HDP'li Osman Baydemir, İngiltere'de BBC merkezi önünde Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler yağdırıp iftiralar attı.

İngilizce konuşan Baydemir, Barış Pınarı Harekatını "savaş" olarak nitelendirerek bir skandala daha imza attı.

Vekilliği düşürülmüştü

Baydemir'in milletvekilliği geçtiğimiz yıl mahkemelerce verilen ve kesinleşmiş cezalara ilişkin Başbakanlık tezkereleri TBMM Genel Kurulu'nda okunarak düşürülmüştü. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan çarptırıldığı 10 yıl hapis cezasını, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi de HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'e polise hakaret suçundan yerel mahkemenin verdiği 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasını onamıştı.

 

6 yıl hapsi isteniyordu

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında Van'da partisince düzenlenen iki ayrı programda yaptığı konuşmalarda "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 14.10.2019 16:34

İLGİLİ HABERLER