Gündem
  • 31.5.2006 16:33

OSMAN BAYDEMİR'E BİR DAVA DAHA...

Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca görevlendirilen iki mülkiye başmüfettişinin 2005 yılında yaptığı inceleme sonucu, hakkında soruşturma izni verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir ve dokuz belediye çalışanıyla ilgili iddianameyi tamamladı. 

İddianamede, 2004 yılının haziran ve eylül ayları arasında, Baydemir başkanlığında toplanan Yönetim Kurulu'nun, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nce, abonelere ait hizmetlerin aksamaması, kurumun tahakkuk ve tahsilatlarının artırılması ile bilgisayar otomasyon sisteminin güncelleştirilmesinin temini amacıyla ihale açılmasına karar verdiği belirtiliyor.
 
Baydemir'le birlikte karara imza atan üyelerin isimler ise şöyle: 
 
Veysi Ayus Mehmet Ağaca Celal Çetin

İhale şartnamesinin kamu ihale mevzuatına aykırı olarak hazırlandığı kaydedilen iddianamede, ihaleye giren üç firmadan en uygun şartları sunan firmanın teklifinin 'aşırı düşük' olarak kabul edilip reddedildiği ve ihalenin bir başka firmaya verilmesine onay verilerek, kurumun 967 bin 356 bin YTL zarara uğramasına sebebiyet verildiği bildiriliyor. 

Savcılık iddianamesinde, görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle Baydemir ve dokuz belediye çalışanı hakkında, TCK'nın 257'nci maddesi uyarınca bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacak.
 
Diğer dava
 
Dün, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında 'belediyeye ait ambulansla bir teröristin cenazesini taşıttığı iddiasıyla' bir yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Osman Baydemir ile üç belediye çalışanının mart 2005'teki bir çatışmada öldürülen terörist Abdullah Deniz’in cenazesinin belediyeye ait ambulansla Diyarbakır’dan defnedileceği Gaziantep’e kadar nakledilmesi için izin verdiği belirtilmişti.
 
İddianamede, Baydemir terörist cenazesine ambulans tahsis etmek ve aracın sürücüsüne de 16 YTL yolluk ödemek suretiyle belediyeyi zarara uğratmakla suçlanıyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER