Gündem
  • 27.4.2022 22:53

Osman Kavala fena korkmuş!.. Ellerinde ip olsa beni asacaklardı

Gezi Davası kararından sonra Osman Kavala'dan ilk açıklama: 'Ellerinde ip olsa, beni asacaklardı'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Silivri Cezaevi önünde, Gezi Davası'nda, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala'nın açıklamalarını aktardı. Özel, Kavala'nın "Ellerinde ip olsa, beni asacaklardı" dediğini söyledi.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

''BİR ZAMAN BİRBİRLERİNE İP ATANLAR ELLERİNDE İP OLSA BENİ ASACAKLARDI'' DEDİ

''Gezi Davası’ndan sonra tutuklanan arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Osman Kavala ile başlamak isterim. Osman Kavala, ‘Elbette bekliyordum. Beni bu kadar içeride tuttuktan sonra beraat ettireceklerini beklemiyordum, ama bu kadarını da beklemiyordum’ dedi ve ‘Bir zaman birbirlerine ip atanlar ellerinde ip olsa beni asacaklardı’ dedi. Çünkü verilen ağırlaştırılmış müebbet cezası idam hükmünde, idam cezasının yerine gelmişti. Bu delillerin hepsi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yargıçları tarafından ve tarafsızlarına hiç şüphe olmayan yargıçlar tarafından incelendi, çürütüldü ve bu delillerle verilen tutukluluğa devam kararının hak ihlali olduğuna karar vermişti, AİHM. ‘Bırakın tutukluluğa devamı bu delillerle bana ağırlaştırılmış müebbet verdiler’ dedi.

Güncellenme Tarihi : 27.4.2022 22:59

İLGİLİ HABERLER