Eğitim
  • 19.7.2006 00:00

ÖSS BİRİNCİSİ OLDUĞUNU KARPUZ SATARKEN ÖĞRENDİ...

İHSAN ALTIKARDEŞ - UĞUR USLUBAŞ
BURSA  - Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) dört dalda Siirt birincisi olan 18 yaşındaki İdris Nas, şampiyonluğu çalışmak için geldiği Bursa'daki karpuz tezgahında öğrendi.

Ağabeyi ile birlikte pazarlarda karpuz ve kavun satan İdris, Çapa Tıp Fakültesi'ni bitirip memleketinde doktor olmak istediğini söyledi.


Okulların bitmesinin ardından Bursa'daki pazarlarda karpuz-kavun satıcılığına başlayan İdris, ÖSS'deki şampiyonluğunu tezgah başında telefonla aldı. Kilogramı 50 Yeni Kuruş'tan karpuz satarken sevindirici haberi dershane öğretmeninden alan İdris Nas, böyle bir sonucu beklediğini ifade ederek, "Rehber hocamın verdiği ders programı çerçevesinde başarılı oldum. Çapa Tıp Fakültesi'ni okuyup, memleketimde doktor olarak görev yapmak istiyorum. Çünkü başka iş imkanı yok" dedi. 5 çocuklu ailenin en küçük ferdi olan İdris Nas'ın bu başarısı pazara alışverişe giden kişilerle diğer pazarcı gençlerin de dikkatini çekti. Vatandaşlar, çocuklarının dershaneye gitmesine rağmen sınavı kazanamadığını, karpuz tezgahında gelen birinciliğin gurur verici olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:18

İLGİLİ HABERLER