Eğitim
  • 22.7.2004 01:45

ÖSS BİRİNCİSİ SONUCU TARLA ÇAPALARKEN ÖĞRENDİ

Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) sözel alanda Türkiye birincisi, Ankara Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi ve Maltepe Dersanesi öğrencisi 17 yaşındaki Eren Eraslan oldu.

Geometriden bir soru yapamayan Eraslan, sayısal öğrencisi olmasına rağmen sayısalda 27., sözelde Türkiye birincisi oldu. Gölcük depreminde göçükten sağ çıkan Erarslan, sınav sonucunu köyde tarla çapalayarak bekledi.

Eren’in öğretmen babası Adem Eraslan, oğluna bir gün bile ‘otur ders çalış' demediğini belirtti. Oğlunun başarılı olması için büyük fedakarlıklar yaptığını söyleyen Eraslan, “Eren'in rahatsız olmaması için iki yıldır gelen misafirlik taleplerini ‘çocuk ders çalışıyor' diye kabul etmedik. Çocuk rahatsız olur diye televizyonu yatak odasına koyduk. 1999'da Gölcük’te depremde evimiz ağır hasar aldı. Eşimle birlikte çocukların depremin etkisinden çabuk kurtulması için Ankara'ya tayin istedik. Gölcük'te kalsaydık, Eren bu başarıyı sağlayamazdı.” diye konuştu. Eren ise köyde stressiz bir ortamda çapa yaparak sonuçların açıklanmasını beklediğini söyledi. Eren, sabah saatlerinde geldiği Maltepe Dersanesi'nde İstanbul'dan telefonla arayan teyzesinin oğlu sayesinde birinciliğini öğrendi. Televizyonda sonuçlar açıklandığı sırada ise yerinden zıplayarak babasıyla kucaklaştı. Öncelikle genetik, sonra elektrik-elektronik mühendisliği düşünen Eren, “Üniversite olarak karar vermedim ama Fatih, Bilkent, ODTÜ, Boğaziçi'nden biri olabilir. Başarımda ailemin, okul ve dersane öğretmenlerimin özellikle de rehber öğretmenimin katkısı oldu." diyor.

Sayısal birincisi FEM’den çıktı

ÖSS sayısalda 300 puan alarak Türkiye birincisi olan Serhat Karahan sonuçları öğrendiğinde heyecandan gözyaşlarını tutamadı. İstanbul Atatürk Fen Lisesi'ni bitiren Karahan, ailesi ve öğretmenleri ile birlikte Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Üniversite sınavını kazanmak için düzenli olarak çalıştığını belirten Karahan, "Üç yıldır FEM dersanesine gidiyorum. Başka dersaneye gitmeyi düşünmedim. Bu sonucu bekliyordum. Annem başarımın gizli mimarıdır. Üniversiteye hazırlanırken günde ortalama 400 soru çözdüm. Üniversiteye hazırlık kitaplarının yanı sıra Zirve dergilerinden de yararlandım." dedi. FEM Dersanesi, Karahan'a Avrupa turu ile araba sözü verdi. FEM Dersaneleri Genel Müdürü Osman Cevat Yavuz da, ÖSS'de son 12 yılda 18 Türkiye şampiyonu çıkardıklarını, bu başarının da lise müfredatını büyük titizlikle inceleyerek verdikleri eğitimden kaynaklandığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:36

İLGİLİ HABERLER