Eğitim
  • 10.3.2006 11:28

ÖSS ÜCRETİNİ YATIRMAK İÇİN SON GÜN

ANKARA - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), 2 gün uzattığı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için para yatırma ve randevu alma süresi, bugün mesai saati bitiminde sona eriyor.
     Bankaya para yatıran ve okullardan randevu alan adayların başvuru işlemleri 14 Mart Salı günü mesai saatine kadar tamamlanacak.
     2006-ÖSS'ye lise son sınıf öğrencileri, lise son sınıfta beklemeli durumda olanlar, ortaöğretim kurumlarının dışardan bitirme sınavına girenler, lise mezunları ve ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlar başvurabilecek.
     Lise son sınıfta okumakta olan öğrenciler, okullarının bağlı olduğu başvuru merkezinden, mezun durumda olanlar istedikleri herhangi bir başvuru merkezinden, içerisinde 2006 ÖSYS Aday Bilgi Formu da bulunan 2006-ÖSYS Kılavuzu'nu 2 YTL karşılığında alabilecek.
     Lise müdürlükleri, Açıköğretim Lisesi irtibat büroları, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM büroları ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacak. Ancak aynı adreste birden çok ortaöğretim okulunun olduğu durumlarda, bu okulların hepsine hizmet veren bir başvuru merkezi bulunacak.
     Başvuru merkezine gidemeyecek durumdaki hastalar ve tutuklular başvurularını mektupla yapabilecek.
     Adayların, kılavuzla birlikte alacakları aday bilgi kontrol formunu da doldurarak, okul müdürlüklerine onaylatmaları gerekiyor.
     Mektupla başvuracaklar, aday bilgi formu ve eklerini bir zarf içine koyarak, başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştıracak.
     Adayların başvuru merkezine giderken yanlarında doldurulmuş şekilde aday bilgi formu, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi, diploma sureti (mezunlar için) ve banka dekontu bulundurması gerekiyor.
     Başvuru merkezi görevlisi, adayın aday bilgi formundaki bilgiler ile birlikte web kamerayla fotoğrafını çekerek elektronik ortama aktaracak.
     ÖSS 18 Haziran'da, Yabancı Dil Sınavı 25 Haziran'da yapılacak. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:50

İLGİLİ HABERLER