Eğitim
  • 3.4.2006 11:22

ÖSYM "SINAV DÜZENİ"Nİ DEĞİŞTİRİYOR

ANKARA - Emine Dalfidan - Başta ÖSS olmak üzere yılda 35 civarında sınav düzenleyen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav salonlarında ''oturduğu sıraya sığamayan'', ''gürültü nedeniyle sınavda dikkatini toplayamayan'' adayların dava açmaları üzerine bu tür sorunlara çözüm bulmak amacıyla proje hazırlığına başladı.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ''Sınav Merkezleri Otomasyonu'' isimli bir projeye başladıklarını açıkladı. Projeyle hem kopya çekilmesini önlemek, hem de adayları sınav esnasında ''rahat ettirmek'' isteyen ÖSYM, sınavlarda oturma düzenini ve hangi adaya hangi soru kitapçığının verileceğini merkezden belirleyecek bir sisteme geçecek.
Sınav yapılan bir sınıftaki sıraların yüksekliği, ''sınıfın güneş durumu''nun adayı rahatsız edip etmeyeceği, sınav yapılan yerde gürültüye neden olan inşaat bulunup bulunmadığı gibi birçok detaylı bilgiler, ÖSYM'de toplanacak ve ÖSYM bu verileri baz alarak sınav düzenleyecek. Böylece, ÖSYM zorunlu kalmadıkça havaalanı, inşaat yanındaki bir okulda sınav yapmayacak veya genellikle yetişkinlerin katıldığı bir sınavı ilköğretim öğrencilerinin okuduğu, küçük sıralar bulunan okulda düzenlemeyecek. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:09

İLGİLİ HABERLER