Asayiş
  • 28.7.2009 10:47

OTOBÜSTE LİSE ÖĞRENCİSİNİ TACİZ EDEN E. BAŞKOMİSER'E 4 YIL HAPİS

Yargı, otobüste lise öğrencisi Ö.Y.’yi elle taciz ettiği öne sürülen emekli başkomiser Selami Uğur Ü.’ye acımadı. Üç duruşmada çıkan jet kararla 60 yaşındaki Selami Uğur Ü., ‘çocuğa cinsel taciz’ suçlamasıyla dört yıl hapse çarptırıldı. Ceza indirilmediği gibi para cezasına da çevrilmedi ve ertelenmedi. Üstelik velayet dahil kamu hakları da elinden alındı.

Liseli Ö.Y., 2008 Aralık ayında arkadaşlarıyla okuldan çıkıp evine gitmek için belediye otobüsüne bindi. Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesine göre, daha otobüs basamaklarını tırmanırken, 60 yaşındaki emekli başkomiser Selami Uğur Ü.’nün tacizine uğramaya başladı.

İddiaya göre taciz, ayakta seyahat ettikleri 15-20 dakika boyunca sürdü. Ö. Y. yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Amca, ne yapıyorsun!’ “Otobüse binerken sürekli elle dokunmaya çalıştı ve dokundu. Eli sürekli omzumun üzerinde, sarılır şekildeydi. Bir süre sonra ayağını bacağıma ittirmeye başladı. Çantamı araya koydum fakat bu defa eliyle cinsel organımı okşamak istedi. Bunu fark edince ‘Amca, ne yapıyorsun!’ diye bağırdım. Bana, ‘Bir şey yapmıyorum, iftira atma, sus seni döverim’ dedi. Ağlamaya başladım.” Sanık ise aksini savunuyordu. Yolcuların akbilini uzatırken kolu kıza değmiş, ne olmuşsa ondan sonra olmuştu: “Elim herhalde omzuna geldi. Bir süre sonra otobüs fren yapınca veya başka bir şey yüzünden kendine çarpmak zorunda kalmışım veya dokunmuşumdur. ‘Amca ne yapıyorsun’ dedi. Bir şey yapmadığımı, kalabalık olduğunu, söyledim, özür diledim. ‘Bir şikâyetin varsa karakola gidelim’ dedim. ‘Yok’ deyince üstelemedim.” Tanıklar: Taciz etti Ancak otobüste, Ö.Y.’nin okulunun aile birliği başkanı A.H. de vardı ve bu tacize tanıktı. Ö.Y.’nin ağladığını görünce müdahale etti ve “Utanmıyor musun!” diye bağırarak, Selami Uğur Ü’den özür dilemesini istedi. Selami Uğur Ü. özür dilese de otobüs yolcuları sakinleşmiyordu. Bu arada otobüs durakta durdu ve Ö.Y. indi. Selami Uğur Ü. de ardından inince A.H. ve diğer yolcular tepki gösterdi. Onlar da otobüsten inerek, bu kişiyi polise şikâyet etti ve karakola gittiler. Evinden çağrılan Ö.Y., Selami Uğur Ü.’den şikâyetçi oldu.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Ocak 2009’da Selami Uğur Ü. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 103. maddesinde düzenlenen ‘çocuğu cinsel istismar’ suçundan dava açtı. Kadıköy 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava üç duruşma sonra 22 Temmuz’da karara bağlandı. Ünlü’ye dört yıl hapis cezası verdi. Ceza, indirilmediği gibi, ne paraya çevrildi ne de ertelendi. Ayrıca tüm kamu hakları alındı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER