Asayiş
  • 26.1.2014 23:02

Otomobil benzin istasyonuna daldı

Benzin pompasına çarpıp yaklaşık 60 metre savrulan otomobilde bulunan 3 kişiden biri araçtan fırlarken, 2 kişi araçta sıkıştı.İstasyonda patlama olmaması faciaya önledi. Edinilen bilgiye göre, olay Orhangazi-Gemlik karayolu, Gedelek köyü altındaki bir benzin istasyonunda meydana geldi. Orhangazi’ye bağlı Örnekköy’de yaşayan ve köy muhtarı Selahattin Özbay’ın da yeğeni olduğu belirlenen Faruk Özbay (22) kendisine ait 16 CVC 09 plakalı otomobiliyle yanına Furkan Koçak (20) ve Hasan Alay Yeşilyurt’u (22) alarak Orhangazi’den Gemlik istikametine doğru yola çıktı. Özbay’ın kullandığı otomobil, Gedelek köyü altındaki bir benzinlik yakınlarında henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Benzinliğe dalan otomobil bir benzin pompasına çarptıktan sonra savruldu. Yaklaşık 60 metre sürüklenen ve benzinlikteki pompayı parçalayan otomobil benzinlikteki lokanta girişinde durdu.
1 GENÇ OTOMOBİLDEN FIRLADI 2 KİŞİ İÇERİSİNDE SIKIŞTI
Kaza sonrasında otomobilde bulunan Hasan Alay Yeşilyurt çarpmanın şiddeti ile araçtan fırladı. Otomobil sürücüsü Faruk Özbay ile yanındaki Furkan Koçak ise araç içinde sıkıştı. Kaza sonrasında olay yerine ambulanslar sevk edildi. Durumu ağır olan Furkan Koçak’a ilk müdahaleyi yapan sağlık ekipleri ambulansla Gemlik Devlet Hastanesine götürdü. Otomobil içinde sıkışan sürücü Faruk Özbay ise Orhangazi Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı yerden çıkarılıp ambulansa kondu. Faruk Özbay 112 ekipleri tarafından Gemlik Devlet hastanesine, diğer yaralılara göre durumu daha iyi olan Hasan Alay Yeşilyurt ise Orhangazi Devlet Hastanesine götürüldü.
Hayati tehlikesi bulunan Furkan Koçak Gemlik’teki ilk müdahalesinin ardından hava ambulansı ile Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Kaza sonrasında Jandarma ekipleri ve polis ekipleri soruşturma başlattı. Kazayı haber alan gençlerin yakınları ise olay yerine akın etti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:09

İLGİLİ HABERLER