Ekonomi
  • 22.7.2009 04:16

OTOMOBİLDE 2010 MODEL REKABETİ...

ÖTV indirimiyle birlikte Mart ayının ikinci yarısından itibaren hareketlenen otomobil pazarında ikinci ÖTV indirimi Eylül sonuna kadar sürecek. Otohaber TMP'nin haberine göre; hemen her sınıfta birçok yeni model yıl sonuna kadar Türkiye pazarına çıkmak için gün sayıyor.

Bu modellerden bazıları ÖTV indirimini yakalayacak. Örneğin Dcaia Sandero'nun yükseltilmiş ve plastik gövde eklemelerine sahip yeni modeli Sandero Stepway, Eylül'de 1.6 litre 90 HP benzinli ve 1.5 litre 70 HP dizel motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

VW'nin küçük sınıftaki temsilcisi Polo, Ekim ayıyla birlikte Türkiye'de satışa çıkacak. 1.4 litre 80 HP benzinli ve 1.6 litre 90 HP dizel motorlarla ithal edilecek yeni VW Polo, küçük sınıftaki dengeleri değiştirebilecek potansiyele sahip.

MİNİVANDA HAREKETLİLİK
Ekim'de minivan sınıfında da hareketlilik yaşanacak. Renault'nun yeni Grand Scenic modeli 7 kişilik olarak da alınabilecek. Kasım'da yollara çıkacak BMX X1, kompakt boyutları ve X3'ten uygun fiyatıyla dikkat çekecek. Aralık'ta ise Opel Astra'nın yeni nesli geliyor. Kia Sorento'nun yeni nesli de 2010'un ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

SCANİA LİDERLİĞİ BIRAKMIYOR
2009'un ilk yarısında 410 adet araç satışı gerçekleştiren Scania, 16 ton ve üzeri ithal ağır ticari araç pazarından yüzde 37.4 pazar payı aldı. TAID verilerine göre; 2009 yılı ilk yarısında toplam 4 bin 957 adet 16 ton ve üzeri ağır ticari araç satıldı. Bunun 2 bin 414 adedi kamyon, 2 bin 543 adedi ise çekici oldu. Aynı segmentte ithal ağır ticari araç pazarında ise toplam satış bin 107 oldu. Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel, Scania'nın liderliğinde yetkili satıcılarının ve müşterilerinin çok büyük rolü olduğunu söyledi. Senyücel, bu konuda şunları kaydetti:

PAZAR DARALDI
"Bu yıl ağır ticari araç pazarında daralma yaşanmaktadır. Ancak Scania olarak daralan sektörde pazar payımızı artırma başarısı gösterdik. Toplam pazar yüzde 50'ye varan oranda daralırken, biz toplam pazarda yüzde 8.27, ithal ağır ticari araç pazarında ise yüzde 37.4 pay alma başarısı gösterdik."

AUDİ A4 ALLROAD QUATTRO TÜRKİYE'DE
Sürekli dört tekerlekten çekiş özelliği ve artırılan yüksekliğiyle her türlü yol koşuluna uygun tasarlanan A4 allroad quattro Türkiye'de de satışa sunuldu. 3 farklı motor seçeneğiyle pazara sunulan A4 allroad quattro'nun fiyatları 59 bin 200 eurodan başlıyor. Audi A4 allroad quattro'da 2.0 TFSI, 2.0 TDI ve 3.0 TDI motor seçenekleri sunuluyor.

HONDA'DAN YENİ 250'L
Japonya pazarında hacim sınıfında büyük başarı kazanan VTR250, Avrupa ve Türkiye'de de satışa sunuldu. 1997'de piyasaya sürülen İlk VTR, kendine özgü iskelet yapısı ile o zamandan beri popülerliğini koruyor. 2009'da yeni çizgilere kavuşan VTR, hızlı, pratik ve düşük maliyetli ulaşım arayanlara hitap ediyor. Diğer Avrupa ülkeleri ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulan VTR250'nin fiyatı 12.890 TL olarak belirlendi.

OYUNDAN YOLLARA
Citroen, dünyaca ünlü PlayStation 3'ün 'Gran Turismo' adlı oyunu için özel tasarladığı sanal otomobil GTbyCITROEN'i gerçeğe dönüştürdü. İlk kez Paris Otomobil Fuarı'nda otomobil tutkunlarının karşısına çıkarak, simülatör aracılığıyla ziyaretçilere gerçek bir yarış deneyimi yaşatan GTbyCITROEN'in yeni versiyonu Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

MİCHELİN VE TOYOTA İŞBİRLİĞİ
2009 başında piyasaya sunduğu 1.0-litre modelinde Michelin Energy Saver lastiklerini tercih eden Toyota Yaris, gelecekteki tüm 1.0 modellerinde de yalnızca Michelin Energy Saver lastikleri kullanacak. Michelin Energy Saver lastikleri, yeni Toyota 1.0-litrenin düşük çevresel etkisine katkıda bulunuyor.

CASTROL'DEN 5 KAT FAZLA KORUMA
Castrol, yeni teknoloji ağır vasıta ve hafif ticari araçlar için geliştirdiği tam sentetik Enduron 10W-40 motor yağı ile 5 kat daha fazla koruma sunuyor. Yeni nesil Euro-4 araçlara uygun olan Castrol Enduron 10W-40, uzun yağ değişim aralığı sayesinde bakım sürelerini azaltıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER