Asayiş
  • 24.11.2016 00:11

Otomobile bağlanan köpek metrelerce sürüklendi

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 55 yaşındaki M.V. isimli şahsın otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürmesine hayvanseverler tepki gösterdi. Köpeğin sürüklenirken çekilen fotoğrafı üzerine Dova ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS), sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu.Öte yandan, akşam saatlerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından "Bu vahşete söz konusu aracın sahibine ve adres bilgilerine ulaşılmıştır. Konu ile ilgili gerekli idari yaptırımlar uygulanacaktır." açıklaması yapıldı.

Çorlu'da otomobile bağlanan köpek metrelerce sürüklendi ile ilgili görsel sonucu

Köpeğin sürüklenirken çekilen fotoğrafı üzerine Dova ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS), sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Çorlu İlçesi'nin Hıdırağa Mahallesi'nde hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürüldüğü gören bir kişi bunun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı. Polisi arayıp bilgi veren aynı kişi Çorlu Belediye Başkanlığı'na fotoğrafı e-mail ile gönderip, sürücüsünün bulunup gerekli işlemin yapılmasını istedi.

Çorlu'da otomobile bağlanan köpek metrelerce sürüklendi ile ilgili görsel sonucu

YAKALANDI ANCAK İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST KALDI

Köpeği arabanın arkasına bağlayarak sürükleyen 55 yaşındaki M.V, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. M.V ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

M.V ifadesinde "Bu benim kendi köpeğim başka mahalleye kaçtı getiremedim arabanın arkasına bağlamak zorunda kaldım. Ben yavaş gidiyordum, köpek de arkadan normal bir şekilde yürüyerek geliyordu. Diğer araçlar korna çalınca ürktü ve düştü, ben de öyle devam ettim" dedi. Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından para cezası verilen şahsın  sahibi olduğu köpek de elinden alınacak.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2016 22:29

İLGİLİ HABERLER