Gündem
  • 4.5.2013 11:44

Oturduğu yeri değiştirmeyen tek milletvekili

TBMM (AA) - Coşkun Ergül - TBMM Genel Kurulu'nda oturduğu yeri değiştirmeyen tek milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal.
     
     Oğuz Kağan Köksal, yanındaki sıra arkadaşı AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler'in İçişleri Bakanı seçilmesinden sonra, sırasında tek oturmaya devam ediyor. Köksal'ın şimdiki sıra arkadaşları sık sık değişiyor ve kendisine henüz sürekli bir sıra arkadaşı edinemedi.
     AA muhabirinin, "Genel Kurul'da hep aynı yerde oturuyorsunuz, nedeni nedir acaba-" diye sorduğu Köksal, "Alışkanlık herhalde. İlk başta gelip oraya oturdum ve ondan sonra da orada oturmaya devam ettim" yanıtını verdi.
     "Devamlı aynı yerde oturursanız yeriniz belli olur" diyen Köksal, devamlı aynı yerde oturduğu için, milletvekilleri ve kavasların kendisini başka yerlerde değil orada aradığını söyledi. Köksal, "38 yıllık memuriyet hayatım oldu; senelerin, memuriyetin verdiği alışkanlık ve disiplin de olabilir" diye konuştu.
     Köksal, orada oturduğu için yerine kimsenin oturmadığını, oturan olduğu zaman da kendisi geldiğinde kalktığını söyledi.
    
     -"Bütün salona hakim olabiliyorsunuz"-
    
     "Daha önce sürekli yanında oturan milletvekili Muammer Güler'in, İçişleri Bakanı olduğu hatırlatılarak şimdi kimin oturduğunun sorulması" üzerine Köksal, "Şimdi oturanlar değişiyor. Şanlıurfa Milletvekili Mehmet bey bazen gelip orada oturuyor. Bazen benimle görüşmek isteyenler gelip oturuyor" dedi.
     Köksal, "Değişiklik yapıp Genel Kurul'u başka bir yerden de görmek istemez misiniz-" sorusuna, "Oraya alıştım. Bir de oturduğum yerin bir başka stratejik özelliği var. Bütün salon oradan görülüyor, İktidarı da muhalefeti de öndeki grup başkanvekilleri de yandaki Bakanlar Kurulu da... Orası stratejik bir yer. Oradan bütün salona hakim olabiliyorsunuz. Aralarda otursanız tam göremezsiniz. Böylece Genel Kurul'u daha iyi takip edebiliyorum" cevabını verdi.
     Yıllarca Tekirdağ, Malatya, Denizli, Adana, Bursa ve İzmir Valiliğinde bulunan Köksal, 2007'de Emniyet Genel Müdürü oldu. Köksal, iki kez "Yılın Valisi" ödülü aldı.
    
     Yayıncı: Kudret Topçu
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER